Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, beraberindeki AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve bakanlığa bağlı genel müdürlerle birlikte Fırat Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Işıkgece ve beraberindeki heyeti Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ve Fırat Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sinan Akpınar karşıladı.

GÖKTAŞ: BÖLGENİN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİNDEN BİRİSİ

Ziyarette üniversiteyle ilgili bilgiler veren Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Fırat Üniversitemiz bölgenin en iyi üniversitelerinden birisi. Özellikle Veteriner Fakültemizin geçen sene 50’inci yılını kutladık bu sene 51’inci yılını kutlayacağız. Şu anda sadece Veteriner Fakültesinde 67 profesörümüz var. Birçok üniversitede yeni kurulan hatta 10 yıllık, 20 yıllık üniversitelerde bütün bölümleri dikkate aldığınızda bile bu kadar profesör yok. 20 – 30 civarında ama bizim fakültemiz hakikatten çok iyi. Tarım ve Orman Bakanlığımız da sayın bakan yardımcımızın Elazığlı olması nedeniyle ilimize önem verdiklerini düşünüyoruz. Bakanımızın buradaki ziyareti sadece nezaket ziyareti değil, inşallah hem ilimize hem de üniversitemize katkıları olacak” ifadelerini kullandı.

IŞIKGECE: GERÇEKTEN KÖKLÜ VE KADROSU İLE DE ÇOK GENİŞ VE DERİN OLAN BİR ÜNİVERSİTE

Fırat Üniversitesi’nin önemine değinen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, “Bu üniversiteye ilk ziyaretim. Gerçekten köklü ve kadrosu ile de çok geniş ve derin olan bir üniversitede bulunmak bizim için gerçekten çok onur verici. Sadece eğitim değil, bazı ortak projelerle hayvancılığı yukarı çekmek maksadı ile iş birliğine son derece açık olduğumuzu ve hem Tarım ve Orman Bakanlığının TAGEM, hem de TKDK kapsamında ortak projelerle bölgemize yapacağımız yatırımları daha yukarıya çekme konusunda bundan sonra daha derin toplantılar yaparak birlikte bu işi geliştirmeye karar verdik. Güçlerimizi birleştirdiğimizde bölgede özellikle hayvancılık alanında yapılacak çok kaliteli işler olduğunu düşünüyoruz. Güçlerin birleşmesi ile de gerçekten ortaya pozitif bir sinerji çıkmış olacak” dedi.