Elazığ’da yoğun bir programı olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, toplantı ve ziyaretlerinin ardından Elazığ’dan ayrıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki programının ardından Elazığ Havalimanı’na geçen Bakan Ziya Selçuk, havalimanında açıklamalarda bulundu.

BAKAN SELÇUK: ELAZIĞ’DA EKSİKLİKLERE BAKTIK

Furkan Dilaver’in sorularını cevaplandıran Bakan Selçuk, “Genel olarak bütün illeri ziyaret edip, “Vizyon 2023” doğrultusunda illerimizin fotoğrafını çekmek ve bu illerimizde mevcut eğitim haritasını sayın valililerimizle, milli eğitim müdürümüzle ve yetkili arkadaşlarla istişare etmek ve bu istişareler neticesinde de yeni bir politika analizi yapma fırsatı oluyor. Bu çerçevede de her iki ilimizde de hem Tunceli’de hem de Elazığ’da eğitime ilişkin çeşitli parametrelerdeki çözümlemelere birlikte karar verdik ve eksikliklere baktık. Derslik açığımız, öğretmen açığımız ve okullarımızın bazı temel ihtiyaçları ile ilgili neler olduğuna baktık. Netice olarak öğretmenlerimizle bazı toplantılar yaptık. Onlarla “Vizyon 2023” doğrultusunda ki temel ilkeleri ve erguvanları sunma fırsatımız oldu. Çünkü biz öğretmenlerimizin niteliğini ve becerisini çok önemsiyoruz ve eğitim sisteminin temelinde öğretmenlerimizi görüyoruz. Bu yüzden de her iki ilimizde de çalışmalarımız yapıldı” dedi.

 

BAKAN SELÇUK, ELAZIĞLILARA MÜJDEYİ VERDİ

Elazığ’ın eğitim alanındaki ihtiyaçlarını da gözden geçirdiklerini ifade eden Bakan Selçuk, Elazığ’a yeni öğretmenevi müjdesini de verdi. Bakan Ziya Selçuk, “Bunun ötesinde milli eğitim yöneticilerimizle bazı çalışmalar yaptık. Milli eğitim yöneticilerimizin her birisinin gerek şube müdürlüğü seviyesinde kendi bölgelerindeki eğitim fotoğrafını öğrenme imkanımız oldu. Bu doğrultuda bugün Elâzığ’dayız ve Elazığ’ın eğitim çıtasının yükselmesi için her türlü proje ve projeksiyonu ortaya koyduk. Öğretmen evi ihtiyacı gibi bazı okullarımızdaki derslik ihtiyacı gibi ihtiyaç listemizi gözden geçirdik. Ankara’ya döndükten sonra da bu ihtiyaçlar üzerinde yeni bir çalışma yapılacak. Bunun devamı gelecek. Yeni bir öğretmen evi bizim hedefimiz, yapmak istiyoruz. Bununla ilgili net bir takvimimiz yok ama buradan müjdeyi verebiliriz” diye kaydetti.

BAKAN SELÇUK: ASIL OLAN ÇOCUĞUN DUYGU VE ŞAHSİYET GELİŞİMİDİR

Çocuklara verilen eğitimin sadece sınavla olmadığına dikkat çeken Bakan Ziya Selçuk, “Ben öğretmenlerimizle ve yöneticilerimizle görüşme imkanı buldum ama konuşma imkanımız olmadı. Benim özellikle anne ve babalardan istirhamım çocukların eğitimini sadece bir sınav üzerinden görmesinler. Asıl olan çocuğun duygu ve şahsiyet gelişimidir, hayattaki duruşudur. Bu anlamda baktığımızda çocukların ilgilerinin ve yeteneklerinin güçlü olduğu noktalarda bu alan ne olursa olsun, isterse popüler bir alan olmasın yeter ki çocuğun ilgisi ve yeteneği olsun. Böyle bir bakış açısı olursa ve çocuklarına aşırı koruyucu tutum sergilemezlerse mutlu olurum” ifadelerinde bulundu.

BAKAN SELÇUK: ÖĞRETMENLERLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE OLMALARINI VE ÖĞRETMENLERE GÜVENMELERİNİ BEKLERİM

Velilerin öğretmenlerle koordineli olarak çalışması gerektiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Çünkü aşırı korunan çocukların psikolojik bağışıklığı çöküyor. Mücadele güçleri azalıyor ve hayatta mutsuz oluyorlar. Bu sebeple de anne ve babaların çocuklarını ile ilişkilerini daha sağlıklı hale getirebilmeleri için öğretmenlerle iş birliği içinde olmalarını ve öğretmenlere güvenmelerini beklerim. Çünkü öğretmenler çok uzun yıllar boyunca binlerce öğrenci görüp çalışma fırsatı buluyorlar. Dolayısıyla bu konuya hakimler. Onların işlerini iyi yapması için onlara fırsat vermemiz lazım ve öğretmenlerimize güvenmeleri lazım” temennisinde bulundu.

BAKAN ZİYA SELÇUK ANKARA’YA UĞURLANDI

Bakan Ziya Selçuk daha sonra; Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Necip Çarıkçıoğlu tarafından Ankara’ya uğurlandı.