Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Maden ilçesine ziyaretinin 82. yıl dönümü nedeniyle Ankara Bakır Madenliler Derneği tarafından Anıtkabir ziyaret edildi.

Ziyarette; CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Ankara Bakır Madenliler Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Sezai Çam, Ankara Harput Kültür Derneği Başkanı Süleyman Kürklüoğlu, Elazığ Bakır Madenliler Dernek Başkanı Yaşar Altundal, Bakır Madenliler Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Lütfiye Gürgün de hazır bulundu.

ANI DEFTERİ İMZALANDI

Atanın huzuruna çıkan heyet mozoleye çelenk bıraktı. Ardından; Anıtkabir’deki anı defteri de imzalandı. Ankara Bakır Madenliler Derneği Yönetim Kurulu adına defteri imzalayan Mehmet Özgün; “Cumhuriyetimizin kuruluşu ile Türkiye’nin ilk illerinden olan Maden’e gelişinizin 82. Yılı anısına özlem, minnet ve saygılarımızı sunmak amacıyla Ankara Bakır Madenliler Dernek Yönetimi ve hemşehriler ile birlikte huzurundayız. Ruhun şad mekanın cennet olsun. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerini kullandı.

EROL: ATATÜRK’Ü MİNNET VE SAYGIYLA ANDIK

Milletvekili Erol yaptığı açıklamada, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimizin kuruluşu ile Türkiye’nin ilk illerinden olan Maden’e gelişinin 82. yıl dönümü nedeniyle Ankara Bakır Madenliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile beraber Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve saygıyla andık” dedi.