“Bakkallara Bakakalma” Projesi

Şehit Önder Pınar Ortaokulunda “Bakkallara bakakalma ”adlı program düzenlendi.

“Bakkallara Bakakalma” Projesi

Şehit Önder Pınar Ortaokulu öğrencileri tarafından, Bakkal Mesleği ve Bakkal Kültürünü canlandırarak toplumda bir bilinç oluşturmak adı altında “ bakkallara bakakalma” adlı program düzenlendi.

Programa İL Milli Eğitim müdürü Feyzi Gürtürk, Bakkallar ve Bayiler Oda Başkanı Cebrail Top, Şehit Önder Pınar Okul Müdürü Zülfü Yapıcı, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Şehit Önder Pınar Ortaokulunda düzenlenen programın ardından bakkal ziyareti yapılarak, hem alışveriş yapıldı, hem de  “bakkallara bakakalma ”adlı projenin afişleri asıldı.

TOP: PROJEMİZ YAKLAŞIK 8 AY DEVAM EDECEKTİR

Teknolojinin gelişmesi ile bakkallarımız yok olma noktasına geldi diyen Bakkallar ve Bayiler Oda Başkanı Cebrail Top, “Bizler yaklaşık 1 yıldan beri Bakkallar Odası olarak, Okulumuz olarak bu esnaflarımıza nasıl yardımcı olabiliriz? Bunların sıkıntılarını nasıl giderebiliriz? Nasıl bir farkındalık yaratabiliriz? Toplumu nasıl bilinçlendirebiliriz? Bu son günlerde ekonomik krizde geçen günde Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yerel esnaflara, yerel menşei ürünleri tercih etmenin çok önemli olduğunu, bir kez daha önem taşıdığını gördük. Bu anlamda bildiğiniz gibi teknolojinin gelişmesiyle, Bakkallarımız, diğer esnaflarımız yok olmak üzere. Bununla ilgili bir farkındalık yaratalım dedik, toplumu bilinçlendirelim dedik. Bununla ilgili geleceğimiz olan çocuklarımıza bu kültürü yaşatmamız için, esnaflarımız ve bakkalarımıza, tekrar eski güne dönmeleri için yerel esnaflarımızdan alışveriş yapmalarını sağlamak içn böyle bir proje yaptık. Bu projemiz yaklaşık 8 ay devam edecektir” ifadelerini kullandı.

GÜRTÜRK: GÜZEL VE OLUMLU İŞLERE BİR HABER KALMAMIZ ELBETTE Kİ OLAMAZ

Bakkalların önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ise, “Bugün Elazığ’ımızda Bakkallar Esnaf Odamızla birlikte Şehit Önder Pınar Ortaokulu’nda bu projeyi başlattılar. Gerçekten bakkallar bizim en eskiden de çocukluğumuzdan da, öğrencilerimizin de bahsettiği gibi değiş tokuş yaptığımız zamanları da biliyoruz, ama başkanımın da belirttiği gibi zamanla hipermarketler, büyük Alışveriş Merkezlerinin toplumda ve şehirlerde yaygınlaşması sonucunda bakkallarımız artık unutulmaya yüz tuttu. Biz de bir nebze olsun bunlara katkı ve destek sunmak amacıyla; Şehit Önder Pınar Ortaokulumuzla birlikte; Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve okul Müdürümüz böyle bir projeyle geldiler Bakkallar Oda Başkanımıza. Gerçekten projeler bizi heyecanlandırıyor. Biz de bu tür güzel ve olumlu işlere bir haber kalmamız elbette ki olamaz” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137