675 kilometrekarelik gölalanı ile Türkiye'nin en büyük ikinci yapay gölü olan Keban Baraj Gölü, özellikle ev sahipliği yaptığı alabalık, sazan, Fırat turnası, karabalık,  gibi balık türleriyle avcılık ve kültür balıkçılığı açısından önemli bir potansiyele sahip.

Su ürünleri potansiyeli yüksek Keban Baraj Gölü'ndeki balık türlerinin yumurtlama döneminde kaçak avcılardan korunmasına yönelik su ürünleri ekipleri teknelerle takip ediyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesine bağlı, aralarında veterinerlerin ve mühendislerin de bulunduğu  su ürünleri denetim ekibi, 1 Nisan'da başlayan 3 aylık av yasağı döneminde baraj gölündeki balık stoklarının ve neslinin korunması, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanmasına yönelik yumurtlama döneminde kaçak avcılığın önüne geçebilmek için yoğun mesai harcıyor.

KARAHAN: BALIKLARIMIZI TEKRAR SUYA İADE ETTİK

Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, “Bugün yapmış olduğumuz denetimler neticesinde maalesef bu yasak döneminde yine ağla karşılaştık. Vatandaşlarımız geceden bu ağı suya atmışlar ve bizde ağı çektiğimizde birçok karnında her birinin karnında 250 ile 500 bin arasında yumurtası bulunan balıklarımızı tekrar suya iade ettik. Burada duyarsız olan bu ağın sahibinin olduğu gibi vatandaşlarımıza yönelik de biz 24 saat usulünce kolluk kuvvetlerimiz ve diğer paydaş kurumlarımızla beraber denetimlerimizi sürdüreceğimizi ve bu manada yasağı ihlal eden balıkçılarımıza yönelik vatandaşlarımıza yönelik her türlü işlemi uygulayacağımızı da buradan net bir şekilde ifade etmiş olalım” ifadelerini kullandı.

Ekiplerce, denetimler esnasında ele geçirilen balıklar ağlardan kurtarılarak tekrar göle bırakılıyor.

HABER: SITKI TAŞEL