Fırat Üniversitesi Tıp Bilimsel Araştırma Topluluğu 6. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi tarafından “Bariatrik ve Metabolik Cerrahi” konulu konferans düzenlendi.

Konferansta Sağlık Bakanlığı ve Temel Sağlık Hizmetleri Müdürlüğünce yapılan “Sağlıklı Beslenelim Kalbimizi Koruyalım” çalışması ele alındı.

ÖZCAN: HOCAMIZIN EMEKLERİNDEN DOLAYI TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Özcan, “Bu kongrenin gerçekleşmesi noktasında Sayın Rektörümüzün, Sayın Dekanımızın, Dekan Yardımcılarımızın ve en önemli ve en büyük teşekkürü hak eden Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Selim İlhan ve Prof. Dr. Cüneyt Kırkıl hocamızın emeklerinden dolayı tekrar tekrar teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KIRKIL: HEPİNİZİN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEM ARZ EDİYOR

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cüneyt Kırkıl ise, “Üniversiteler eğitim öğretim yuvalarıdır evet. Ama en önemlisi öğretimdir. Günümüzde öğretim sadece kapalı duvarlar aparasında olmaz. Değişen teknoloji, internet çağı bilgiyi sürekli bir hale getirir ve hepimizin ödevi aslında bilgiyi takip edip yakalamaktır. Bilgiyi tek başına edinmemizin de bir anlamı yok. Bunu paylaşmamız, geliştirmemiz çok önemli. Bu anlamda bilimsel araştırmalar toplulukları hepinizin geleceği için çok önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından iştah konulu panelin sunumu gerçekleştirildi.

HABER: SITKI TAŞEL