Elazığ Barosu, 15 – 16 Ekim tarihleri arasında genel kurulunu gerçekleştirecek.

Avukat Melih Efe de geçtiğimiz hafta, baro başkanlığına adaylığını açıklamıştı. Başkan Adayı Melih Efe düzenlenen bir tanıtım toplantısı ile projelerini açıkladı.

Tanıtım toplantısına, Baro Başkan Adayı Melih Efe, Türkiye Barolar Birliği Üst Kurul Delegesi Av. Rüstem Kadri Septioğlu ve çok sayıda avukat katıldı.

Başkan Adayı Efe, bilgi ve birikimin aktarılması adına yıkılmaz bir köprü olarak bu görevi layıkıyla yerine getirmeğe hevesli olduğunu söyledi.

EFE: MESLEK BÜYÜKLERİNDEN ALMIŞ OLDUĞUMUZ TECRÜBELERİ İLETMEK İSTEDİK

Başkan Adayı Efe yaptığı açıklamada, “Yaklaşık bir yıldır yaptığımız çalışmalar neticesinde bugün sizlere sonuç bildirgesi niteliğinde açıklama yapmak için bulunuyoruz. Bizler yaklaşık bir yıllık süre içerisinde meslek büyüklerimizin göstermiş olduğu yolda yürürken yine hukukçu kimliği ön planda bulunan diğer meslek mensuplarından almış olduğumuz tavsiye niteliğindeki görüşler ile karşınızda bulunmaktan gurur duyuyorum. Arkamda bu kadar güçlü bir kadro ile daha büyük hizmetler yapacağımıza inanarak bu yolun sonuna kadar sizler ile birlikte yürütmekten gurur onur duyururum. İçinde bulunduğumuz süreç içerisinde baroların avukatların geçmiş zamandan bugüne kadar gelen süreçte yaşamış olduğu sıkıntıları hep birlikte tecrübe ettik. Genç arkadaşlarımız bugün dahi birçok problem ile karşı karşıyayken bizler onlara destek olabilmek arzusu ile bu yola talipli olduk. Çıkmış olduğumuz bu yolda genç arkadaşlarımıza yardım ve onların mesleki hayatlarına tecrübelerimizden bir şey katmak isterken meslek büyüklerinden almış olduğumuz tecrübeleri iletmek istedik. Dolayısıyla meslek büyüklerimizden genç arkadaşlarımıza bu bilgi ve birikimin aktarılması adına gerçekten yıkılmaz bir köprü olarak bu görevi layıkıyla yerine getirmeğe heves içerisindeyiz. Projelerimizin alt yapısını oluştururken almış olduğumuz tecrübelerden eğitim konusun en üst düzeyde olduğu kanaatine vardık” dedi.

SEPTİOĞLU: MESLEĞİMİZİ CİDDİYE ALIP ÖNEMSEMELİYİZ

Av. Rüstem Kadri Septioğlu ise yaptığı açıklamada, “Günümüzde gelişmişliği sağlayan, kültürel ilerlemeyi gerekse teknolojideki ilerlemeyi sağlayan etkenlerin olmazsa olmazların başında adalet gelmektedir. Hukuk devleti olmadan gelişmişlik düzeyini arttırabilmek mümkün olmamaktadır. Bunun gerçekleşmesi için sağlıklı işleyen muhakeme sisteminin olması lazım. Burada da olmazsa olmaz olan temsilcisi olduğumuz avukatlık mesleğinin geldiğini belirtmek isterim. Biz öncelikle kendi mesleğimizi ciddiye alıp önemsemeliyiz. Gerekli etik kuralları olsun yasalarına olsun gerek avukatlık kanunu olsun elimizden geldiğince uymalı ve uyulmasını sağlamaya ve meslektaşlarımızı bilgilendirmeye çalışmalıyız” dedi.