Başarıda Moral ve Motivasyon Konferansı Verildi

“Kendini Arayan Adam’ ve ‘Aysel’ başta olmak üzere birçok kişisel gelişim kitabının yazarı Doç. Dr. Halit Ertuğrul, ailelerle buluştu.

Başarıda Moral ve Motivasyon Konferansı Verildi

‘Kendini Arayan Adam’ ve ‘Aysel’ başta olmak üzere birçok kişisel gelişim kitabının yazarı Doç. Dr. Halit Ertuğrul, Başarıda Moral ve Motivasyon konferansında ailelere seslendi.

“BÖYLE OLMADIĞI KANITLANDI”

Akıllı anne babanın nasihat etmeyeceğini vurgulayan Yazar Halit Ertuğrul, çocuklara verilen sözlerin tutulması konusunda aileleri uyararak, “Çocuklar sözlerinize bakmaz, davranışlarınıza bakar. Anlattıklarınıza bakmaz, yaşantılarınıza bakar. Akıllı anne baba nasihat etmez. Akıllı anne baba yaptıklarıyla, yaşantılarıyla örnek olur, gösterir, yapar, yerine getirir. Biz bugüne kadar derdik ki çocuklar yalancılığı, sosyal çevrede öğrenir zannederdik. Son yaptığımız bilimsel çalışmalarla böyle olmadığı kanıtlandı. Meğer çocuklar yalancılığı anne ve babanın sözlerini yerine getirmediği, atlattıklarını sanmaları ile çocukların genlerine kodlanıyor. Bu kadar durum vahim. Ne olur yapamayacağınız sözler vermeyin. Ya verdiğiniz sözü mutlaka tutun”dedi.

ÇOCUKLARIN HUZURUNDA KAVGA ETMESİDİR”

Ertuğrul ailelere özellikle çocukların yanında tartışmamaları gerektiğini söyleyerek, “05-018 yaş aralığında çocuğu olanlar ne olur çocuklarınızın huzurunda tartışmayın. Bir anne ve babanın yapacağı en büyük kötülük çocukların huzurunda kavga etmesidir. Eğer siz problemlerinizi çocuklarınızın huzurunda kavga ediyorsanız çocuğunuza kavga etmeyi öğretiyorsunuz, nezaketsizliği öğretiyorsunuz, saygısızlığı öğretiyorsunuz, güç kullanmayı öğretiyorsunuz” diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137