Malatya Kale Kaymakamlığı, Malatya Vali Yardımcılığı, Elazığ Belediye Başkan Yardımcılığı ve Elazığ Vali Yardımcılığı görevlerini başarıyla yürüten Hemşerimiz Güder, son kararname ile birlikte Çemişgezek Kaymakamlığına atandı.

Bulunduğu makamlarda başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren son kararname ile Tunceli ili Çemişgezek ilçe Kaymakamlığına atanan Güder, kısa sürede ilçe halkının sevgisini kazandı.

Halkla iç içe olan Kaymakam Mehmet Güder, halkın sorunlarıyla yakından ilgileniyor, problemleri anında çözmek için gayret gösteriyor.

AK Parti Elazığ Merkez İlçe Başkanı Ömer Çelik, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Doğan, Gazeteci Arif Çakmak ve  Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık, görevine başlayan Güder’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Kaymakam Güder, Elazığ’dan giden misafirlerine ilçeyi gezdirdi.

Çemişgezek İlçesi’nin değişen yüzünün mimarı olacak olan Kaymakam Güder, tarihi ilçede şuan analiz sürecinde olduğunu kaydetti.

GÜDER: BİZ HALKTAN DAHA İYİ BİLEMEYİZ

Kaymakam Güder, “Çemişgezek tabi çok kadim 3 bin ile 4 bin yıllarına dayanan tarihi var. Tarihiyle doğal güzelliğiyle tarımsal ve hayvancılık ile ilgili faaliyetleriyle çok hareketli ve güzel bir ilçemiz. Aynı zamanda da Elâzığ ile bağı olan bir ilçemiz. 13. günümdeyim yeni oldu. Şuan içerisinde bulunduğumuz süreç analiz süreci ilçeyi etüt ediyoruz, geziyoruz. Özellikle halkla güzel diyaloglar kurduk yeni gelmemize rağmen. İstediğimiz kadar profesyonel olalım istediğimiz kadar işimizde iyi olalım ama her zaman tavsiyeler yönlendirmeler alıyoruz. Çünkü biz halktan daha iyi bilemeyiz” ifadelerini kullandı.

GÜDER: HALKIMIZI TEŞVİK ETMEYE YÖNELİK BAZI ŞEYLER DÜŞÜNÜYORUZ

Kaymakam Güder, “Şimdiden güzel şeyler kurguluyoruz. İmkanlar ölçüsünde burayı vurgulamak istiyorum imkanlar sınırında. Bizlerde devletimizin bize verdiği imkanlar ölçüsünde çok güzel şeyler kazandırmayı düşünüyoruz. Özellikle turizme yönelik, tarihi değerleri tekrar hatırlatmaya vurgulamaya yönelik hizmetler yapmayı planlıyorum. Kafamızda bazı şeyler var. Hayvancılık burada önemli bir gelir kaynağı. Yaklaşık 140 bin civarında bir hayvan popülasyonu var. Halkımızı teşvik etmeye yönelik bazı şeyler düşünüyoruz” diye kaydetti.

GÜDER: BİRLİKTE OLUNCA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Güder, “kültürel anlamda çok yabancı olduğum yer değil. Çemişgezek halkıda sağ olsun şahsımıza çok teveccüh gösteriyor. Doğal olunca zaten her şey kendiliğinden geliyor. İçimizden gelen hissiyatı halkımıza yansıtınca onlarla ilgilenince dertlerini sorunca yapsak da yapmasak da onlarla birlikte olunca güzel şeyler oluyor” diyerek sözlerini noktaladı.