Başbakan Binali Yıldırım'ın Balkon Konuşması

Başbakan Yıldırım, referandum sonuçlarının ardından AK Parti Genel Merkezi'nin balkonunda açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Balkon Konuşması

Başbakan Binali Yıldırım balkon konuşmasında şunları söyledi: “Bilmeyen öğrensin. Duymayan duysun. Kardeşiz, tek vücut, tek milletiz. Bölücü hainler aklına koysun aziz vatandaşlar cumhurbaşkanlığı halk oylaması resmi sonuçlara göre sonuçlanmıştır. Yüksek bir katılım ile sandık başına giden tercihini yapan bütün vatandaşlara teşekkür ediyorum. Halk oylamasının güvenliğini sağlayan herkese milletim adına teşekkür ediyorum. Bu gün ilk kez bu halk oylamasında sandığa giden gençlerimizi kutluyorum. Huzur içerisinde giden bu oylama, milletin kendi kararı ile verdiği seçimdir. Demokrasi tarihinde bu oylama ile yeni sayfa açılmıştır. En güzel şekilde değerlendireceğiz teşekkür ediyorum. Yurtdışında yaşayan ve Türkiye’nin demokrasisine sahip çıkan vatandaşlar teşekkür ediyorum. Sayın cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Kendisini bu balkondan bütün teşkilatım adına selamlıyorum. Demokratik tercihin ortaya çıkması için hepimiz çok çalıştık. Ülkem, milletim, demokrasim adına şükranlarımı sunuyorum. Bizi bir an bile yalnız bırakmayan yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yol haritasında birlikte çalıştığımız devlet Bahçeli’ye ve parti teşkilatına teşekkür ediyorum.

“SON SÖZÜ MİLLET SÖYLEDİ”

Değerli yol arkadaşlarım durmak yok kaldığımız yerden yola devam ediyoruz. Farklı düşünce ve çözüm önerilerimiz olacak. Varlığımızı birliğimizi koruyacağız. Hiçbir şekilde bir birine üstünlük sağlamak değil, meydanlarda millete farklı şeyler söyledik ama son sözü millet dedi. Noktayı koydu. Halkımız seçimini yapmış, cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine onur vermiştir. Bu ülke hiçbir tehditte boyun eğmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Bölücü terör örgütüne en güzel cevabı milletimiz sandıkta vermiştir. Bizler Türkiye cumhuriyeti devletinin birinci derece vatandaşıyız.

“BU OYLAMASININ KAYBEDENİ YOKTUR”

Kimse birlik ve beraberliğimiz bozamaz açıkça söylüyorum. Kaybedeni yok bu oylamanın kazanan Türkiye, Türk milletidir. Dayanışma, bir olma, birlikte Türkiye olmaktır. Sandıkta bizim tercihimiz evet çıktığı için mutluyuz. Demokratik olgunluğumuzu bize yakışan makam ile anlatmaya devam edeceğiz. Bizim neslimizde öteki beriki yoktur. 26 Şubat’ta başlattığımız bu maraton bu gün başarı ile sonuçlanmıştır. Kampanya bütün şehir meydanında bahar şölenine dönüştü. Halk meydanlara döküldü. Bu oylamayı çok şükür gerçekleştirdik. Olumsuzluk yaşamadık. Yurt dışındaki kardeşlerimize, birliğimize sahip çıktık.

“TÜRKİYE’NİN AYAĞINA BASMAK İSTEYENLER MAHCUBİYET YAŞADILAR”

Türkiye’nin ayağına basmak isteyenler bugün mahcubiyet yaşadılar. Milletin dediği oldu. Şimdi önümüze bakacağız. Aydınlık yarınlar için ufuklara bakacağız. Bu gün demokrasi kazandı. Bu gün millet kazandı. Hukuk devleti kazandı. Değerli kardeşlerim bu sistem değişikliği ile beraber ekonomi kalkınma çok daha hızlı hale gelecek. Hep beraber demokrasi ve hukuk devletimizi daha güzel yarınlara taşıyacak. Hayır, evet diyen birdir. Aynı şekilde değerlidir. Hepsini sevgi ve muhabbet ile selamlıyorum. Biz bir, beraber, birlikte Türkiye’yiz. Bütün farklılıklarımız ile bir bütünüz. Bu kampanya yanında her an yanımda olan eşime ve aileme teşekkür ediyorum. Millete ve teşkilatalar sonsuz Şükranlarımı sunuyorum.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137