Sağlık Bakanlığı aşılama hızında günlük yaklaşık 600 bin doza ulaşıldığını açıkladı. Uzmanlar da "Aşılama hızını biraz daha artırırsak iki ayda normal hayata geçeriz" diyerek vatandaşlara "Aşınızı olun" çağrısı yaptı.

Elazığ’da aşılanma oranları artarak devam ediyor. Fethi Sekin Şehir Hastanesi, oluşturduğu 50 aşılama odası ile birlikte her gün yeni bir rekora koşuyor.  

KELEŞ: NOKTADA VAKA SAYILARIMIZ GERÇEKTEN ÇOK AZALDI

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş, “İlimizde bu hastalıkla ciddi anlamda mücadele etti. Tabi yaklaşık bir buçuk yıldır bu hastalıkla mücadele ediyoruz. Tabi bu hastalıkla mücadelede özellikle hastanelerin rolü çok büyük. Özellikle de şehir hastanemiz gerek Elazığ olsun gerekse çevre illerde koronavirüsle mücadelede ciddi bir rol üstlendi. Gerek yoğun bakımları, gerekse servisleriyle ciddi anlamda burada bir hizmet yürüdü. Bu açıdan baktığımız zaman tabi geldiğimiz noktada vaka sayılarımız gerçekten çok azaldı. Ben bu süreç içerisinde emek veren sağlık personellerinin tümüne tabi ki kendi hastanemde, Elazığ’da hastalara şifa dağıtmak için, bu hastalıkla mücadele etmek için, onlara destek olmak için gecesini gündüzüne, birbirine katan sağlık çalışanlarımıza buradan minnet doygularımı ifade etmek istiyorum. Çünkü ciddi bir emek var” ifadelerini kullandı.

KELEŞ: AŞILAMA ÇALIŞMALARI CİDDİ ANLAMDA BİR HIZ KAZANDI

Normalleşmenin ilk adımının atılması ile birlikte aşılamada da çalışmaların hızlandığını belirten Başhekim Keleş, “Özellikle Şubat ayı içerisinde önce Sinovach aşısıyla daha sonra da ilerleyen dönemlerde de ülkemize Biontech aşısının gelmesiyle aşılama çalışmaları ciddi anlamda bir hız kazandı. Haziran ayı itibariyle özellikle bakanlığımızın da bu konuda göstermiş olduğu ciddi desteklerle çok ciddi anlamda mesafeler kat ettik. Şehir hastanesi olarak aşılama çalışmasında aşılamaya ilk başladığımız günden itibaren 50 odamızı aşı odası olarak ayarladık ve 50 hemşiremiz ve aynı zamanda hekimimiz veya yardımcı sağlık personelimiz vatandaşlarımızın aşılanması için ciddi anlamda emek sarf ettiler” şeklinde konuştu.

KELEŞ: HASTANEMİZDE 71 BİN DOZ CİVARINDA AŞILAMA İŞLEMİ GERÇEKLEŞMİŞ OLDU

Prof. Dr. Keleş, “Geçen hafta içerisinde Fethi Sekin Şehir Hastane’mizde bir rekor kırıldı. 2 bine yaklaşık bir aşılama yapıldı. Tabi bu rekor aslında böyle kalmadı. Son 3 gündür bu rekorun da üzerine çıktık. Özellikle şunu söylemem gerekir; aşılama çalışması başladıktan itibaren hastanemizde yaklaşık 70 bin doz aşı yapıldı. Bunun 50 bin dozu BionTech aşısı. Bunun da 38 bin dozu yaklaşık olarak birinci doz, 12 bin doz ise ikinci doz aşı olarak BionTech aşısı yapıldı. Sinovach aşısı da 10 bin doz yine yaklaşık birinci doz, 10 bin doz da ikinci doz aşımız yapıldı ve toplamda şu anda şehir hastanemizde 71 bin doz civarında aşılama işlemi gerçekleşmiş oldu. Son 3 gün içerisinde de aşı miktarında gerçekten çok ciddi anlamda bir mesafe kat ettik. 12-15 Haziran arasında yaklaşık 5 bin doz aşı yaptık. Dün itibariyle 2 binin üzerine çıktık. 2020 civarında aşı yapıldı sadece Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde. Gerçekten bu çok ciddi anlamda bir rakam. Bugün itibariyle de bin 650’nin üzerine çıkmış bir sayımız var” diye konuştu.

KELEŞ: MASKELERDE KURTULMAYA AZ KALDI

Aşılamadaki rekor sayının ardından Prof. Dr. Keleş, “Son baharda artık maskesiz günler bizi bekliyor diyebilirim. Bu açıdan da vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum; kısa sürede sizleri de bekliyorum. Lütfen aşınızı olmak için gelin ve bu gerçekten toplum sağlığı için ve bu hastalıktan kurtulmak için, bu hastalığı radike etmek için çok önemli olduğunu bildirmek istiyorum” diye ifade etti.