Fırat Üniversitesi Hastanesi 20 Kasım tarihi itibari ile aldığı karar ile üçlü vardiya sistemine geçtiğini duyurdu.

Hastane yönetiminin aldığı bu karar kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, üçlü vardiya sistemi ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu.

KAYGUSUZ: DİNLENMELERİNE VAKİT AYIRMAK İÇİN BİZ VARDİYALI SİSTEME GEÇTİK

Prof. Dr. Kaygusuz, “Vardiya sistemine niye geçtik? Vardiya sistemine geçmemizin en önemli sebeplerinden biri bu pandemi oldu. Bizim eski çalışma düzenimize öre bir grup hemşiremiz öğleden sonra 4’te gelip sabah 8’e kadar çalışıyordu. 16 saat aralıksız hizmet vermek zorunda kalıyordu. Oysa bizim şu anda hemşire sayımız yeterli. Bir hemşire arkadaşımızı, bir sağlıkçı arkadaşımızı şu anda 16 saat çalıştırmak bize çok doğru gelmedi. Zaten 8 saatten sonra o arkadaşlarımızdan aldığımız verimde düşüyor. O arkadaşlarımızın hem kendilerini hem de hastalarımızı koruması dikkat etmesi de azalıyor. Bunların önüne geçmek, daha kaliteli hizmet vermek ve hemşirelerimizi daha az çalıştırıp dinlenmelerine vakit ayırmak için biz vardiyalı sisteme geçtik” ifadelerinde bulunarak vardiyalı sistemin faydalarını anlattı.

KAYGUSUZ: HİÇBİR SAĞLIKÇI KARDEŞİMİZ TEDİRGİNLİK YAŞAMAK ZORUNDA KALMIYOR

Başhekim Kaygusuz, hiçbir şeyin kamuoyunda anlatıldığı gibi olmadığını belirterek, “Kamuoyunda aslında anlatıldığı gibi değil. Gece 24:00’te bir bayan arkadaşımız nasıl gelecek? Bunların hepsi daha önceden düşünüldü, planlandı ve bu arkadaşlarımızın hepsinin geliş ve gidiş saatlerine servis ayarlandı. Ona bile tepki oldu. Bunun üzerinde biz son 1 ayda öğrenci servisleri gibi bir hizmet aldık. Hemşirelerimizi, sağlık çalışanlarımızı belirttikleri adresten kapıları önünden alıyoruz ve mesai saatleri çıkışında kapılarına bırakıyoruz. Servis hizmetimiz var. Yani hiçbir sağlıkçı kardeşimiz tedirginlik yaşamak zorunda kalmıyor. Bu yüzdende sayımız yeterli olduğu sürece vardiyalı sistemi sürdürmeyi düşünüyoruz” dedi.