Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti,24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle ziyaretçilerini ağırladı.

 Fırat Edaş Elazığ İl Temsilcisi Murat Yavemlier, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ile bir araya gelerek, basın bayramını kutladı.

Yavemlier ve beraberindekiler Cemiyet Başkanı Semih erdem ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

ERDEM: BİR GÜNE KALMASIN HER GÜN GAZETECİLERİMİZİN GÜNÜ OLSUN

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, “ Bugün Gazeteciler günü bayramı diye adlandırılıyor ama biz isteriz ki bir güne kalmasın her gün bizim gazetecilerimizin günü, bayramı olsun ama maalesef bayramı bayram gibi geçiremiyoruz. Çünkü bazı sıkıntıları aşamıyoruz. Bu da bize sıkıntı veriyor. Son zamanda ki ekonomi sıkıntılar ise, yerel gazeteleri, televizyonları etkiliyor. Bir sürü meslektaşımız, arkadaşımız bu nedenle işsiz kalıyor. İsteriz ki herkesin işten çıkarılmadığı bayramı bayram gibi yaşadığımız günlerimiz olsun. İnşallah ekonomi düzelir arkadaşlarımız yine iş başı yapar. Görevlerine dönerler. Bu da bizi mutlu eder, sevindirir” dedi.

YAVEMLİER: BUGÜN BİZLER İÇİNDE ÇOK DEĞERLİ

Fırat Edaş Elazığ Temsilcisi Murat Yavemlier’de, “Bugün bizler içinde çok değerli ve kıymetli sizlerin de belirttiği gibi daha güzel günlerde daha güzel haberlerle, daha güzel faaliyetlerde haberlerin yapılması dileğiyle” diye konuştu.

ERDEM: BİZ HERKESE AYNI YAKINLIKTAYIZ

Cemiyetin ağırladığı bir başka konuk, CHP İl Başkanı Zeki Kaplan oldu. Cemiyet Başkanı Semih Erdem, “Ana muhalefet il başkanı misafirimiz oldu. Biz herkese aynı yakınlıktayız. Hem iktidar partisine hem de ana muhalefet partiye yani ilişkilerimizi sıcak tutuyoruz basın olarak. Ama bir güne değil de her güne basın bayramı olsun. Çalışanlarımız şuanda maddi ekonomik krizler nedeniyle birçoğu işten çıkartılıyor. Bunlarda bizi oldukça üzüyor. İnşallah bu ekonomik kriz biran önce sona erer. Yerel gazeteler, yerel televizyonlardaki bu ekonomik sıkıntılar sona erer. İşten çıkartılma gibi olaylar olmaz” diye kaydetti.

KAPLAN: BASIN MENSUBU ARKADAŞLARIMIZIN GÖNLÜMÜZDE AYRI BİR YERİ VARDIR

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan’da, “Sorunların çözümü noktasında bizim de çözümlerimiz var. Emin olun ki basınımız Cumhuriyet Halk Partisi olarak düşüncelerimizi dikkate alır ve kendileri için yararlı olan konulara destek verirlerse biz bu sorunların çözüm noktasında elimizden gelen çabayı sağlayacağız. Her bir basın mensubu arkadaşımızın bizim gönlümüzde ayrı bir yeri vardır. Gazetecilerimizin, televizyoncularımızın bizim için çok büyük bir önemi vardır. Çünkü çağdaş milletlerin var olma sebeplerindendir. Basın bir ülkenin 4. Gücüdür. Yaptırım gücüdür. Onun için basına özellikle de Elazığ da tarafsız, net, aktif bir şekilde doğruları paylaşır. Bizim de söylediklerimizi kamu oyununa yansıtırlarsa hem kendileri açısından hem şehrimiz açısından hem de ülkemizin birlik ve beraberliği açısından çok önem arz eder” diye kaydetti.