Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı kapsamında Elazığ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne tarafından basın mensuplarına kadına yönelik şiddetle mücadele semineri verildi.

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen seminere kurum temsilcileri, Cemiyet Yönetim Kurulu üyeleri ve gazeteciler katıldı

Seminerde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür Vekili Nevin Evliyaoğlu ve sosyal çalışmacı Muhammet Melik Alev konuşmacı olarak yer aldı.

“CİNSİYETLER ARASI EŞİTSİZLİKLERE SEBEP OLUYOR”

Alev, “Aslında şiddete sebep olan temel faktörlerdan bahsetmek istiyorum; eşitsizlik, kadın erkek eşitsizliği, kalıp yargı ve ayrımcılıktan biraz bahsetmek istiyorum. Biz bunları ilk başta nereden öğreniyoruz? Biz başta ailemizden bunları öğrenmeye başlıyoruz. Ailemizde eğer kalıp yargı ve eşitsizlik duygularını besleyen bir kişi varsa biz çocukluktan beslenmeye başlıyoruz. Kalıp yargıda ayrımcılık nelere sebep oluyor? Toplumda kişiler arası, gruplar arası veya cinsiyetler arası eşitsizliklere sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

“ŞİDDET EN ÇOK KİMLERE UYGULANIR?”

İldeki tüm kurum ve kuruluşlara, kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimleri vermeye çalıştıklarını belirten Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Personeli Muhammet Melik Alev, “Sadece Dünya Sağlık Örgütü’nün 2016 yılında yapmış olduğu çalışmaya göre dünyada 1.4 milyon insanın şiddet olayları sebebiyle hayatını kaybettiği maalesef paylaşılmış. Şiddet en çok kimlere uygulanır? Kadınlar uygulanır, çocuklara uygulanır, evsizlere, yaşlılara, engellilere, hayvanlara veya göçmenlere uygulanır” dedi.