Başkan Acar: “Hemşehri bilinci; memleket sevdası, saygıyı ve sevgiyi gerektirir”

İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Muzaffer Acar, son zamanlarda ‘Sahipsiz Elazığ’ adı altında yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yaptı. Başkan Acar açıklamasında, “Hiç bir hemşehrimin bir başka hemşehrimize saygısızca pervasızca Elazığ kimliğimize yakışmayan sözlerde bulunmasını kabul edemeyiz kabul görmeyiz de. Memleket sevgisi, Hemşehri bilinci, öncelikle saygıyı ve sevgiyi gerektirir” dedi.

Başkan Acar: “Hemşehri bilinci; memleket sevdası, saygıyı ve sevgiyi gerektirir”

İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Muzaffer Acar’ın satırbaşları şöyle;

“Değerli hemşehrilerim; Son zamanlarda gerek yerel basında, gerekse sosyal medyada üzülerek okuduğumuz,  duyduğumuz ‘Sahipsiz Elazığ’ söylemlerini duydukça okudukça üzüntü duyduğumuzu bilmenizi isteriz. Bilhassa sosyal medya üzerinden bazı hemşehrilerimizin, Elazığ ili siyasetçisine, bürokrasisine, amirine, müdürüne öz eleştiri dışında, etik olmayan saygı nezaket dışındaki paylaşımlarını asla doğru bulmuyoruz. "Hiç bir hemşehrimin bir başka hemşehrimize saygısızca pervasızca Elazığ kimliğimize yakışmayan sözlerde bulunmasını kabul edemeyiz kabul görmeyiz de. Memleket sevgisi, Hemşehri bilinci, öncelikle saygıyı ve sevgiyi gerektirir.

Bizler bir tespihin taneleri misaliyiz. Birlikte olursak iri oluruz diri oluruz. Birlik duygusu içinde olmazsak kum tanesi misali savruluruz. Bir milleti bir toplumu millet yapan en önemli unsur birlik beraberlik ve saygınlıktır. Tabi ki ilimizin sorunlarına duyarsız asla kalamayız, kalmayız da. Tabi ki deprem yaralarına, esnafın durumuna, Elâzığ ilimizin temel sorunlarına sesiz kalamayız. Gerek hukuksal gerekse mevzuatlar gereği yasalar gereği ne varsa yapılmalı. Fakat bu sorunlara çözümler ararken aklın yolunda,  proje odaklı öneri ve sunumlarla yetkililerin karşısına çıkmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerimle tüm hemşehrilerimizin sağduyulu kalmasını, sabırla, sükûnla, kaosa müsaade etmeden, ilimizin tüm siyasetçilerine bürokrasine yetkililerine bizlere yakışan duruşla bakmamız ve önerilerimizi saygı çerçevesinde anlatmamız gereklidir.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Asım Gürgöze
Asım Gürgöze - 4 yıl Önce

Muzaffer başkanım yapmış olduğunuz açıklamalardan ötürü size teşekkür ediyorum biriz iriyiz inşAllah hep birlikte diri olacağız

SIRADAKİ HABER

banner137