Elazığ Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu Cumartesi günü gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen genel kurulda başkanlık için Ahmet Doğan ve 25 yıldır Kooperatifin başkanlığını yapan Fikret Çelik yarıştı.

Yapılan seçimler sonucunda başkanlık koltuğunu alamayan aday Ahmet Doğan, seçimi adli yargıya taşıdı.

Seçim sonuçlarına itiraz eden Doğan, itiraz dilekçesini adliyeye teslim ettikten sonra şikayetinin nedenlerini açıkladı.

Doğan, genel kurulun iptal edilmesini istediğini kaydetti.

DOĞAN: DİVAN BAŞKANI BAŞKANLIĞI YAPAMADI

Ahmet Doğan yaptığı açıklamada; “Seçimin yapılış şekli oylanmasına rağmen, listelerin oylaması yapılmadan sanki seçim kazanılmış gibi, sanki beyaz listenin başkanı Fikret Çelik bey kazanmış gibi mikrofonu ona vererek hayırlı olsun ifadelerini kullanmıştır. Bunların tamamı kayıtları var. Bizde o heyecan ile sanki seçimi kaybetmiş gibi ortaklarımız çıkmaya başlayınca bende salondan çıktım. Salondan çıktıktan sonra yakınlarımız oraya boşaltmalarını isteyeceğimiz anda bize genel kurulun oylanmadığını ifade ettiler. Artık o saatten sonra bizim geriye dönüşümüz mümkün değildi. Divan başkanı başkanlığı yapamadı. Biz demokratik hakkımızı kullanarak hem divan başkanı hakkında hem de genel kurulun iptali yönünde dilekçemizi verdik. “ dedi.