Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Haluk Arslan 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler kapsamında kentteki çalışmalarına yoğun tempoyla devam ediyor.

Programı çerçevesinde başkan adayı Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Arslan programının diğer basamağı olan Şavaklılar Derneği’ni ziyaret etti.

seçim programı çerçevesinde yanındaki heyet ile Vali Çetin Oktay Kaldırım’ı ziyaret eden Aslan, görüşmede Elazığ’ın sorunları masaya yatırıldı.

Kentteki çarpık yapılaşmanın ve dönüşüm adı altında kentlerin en önemli problemi olan dikey yapılaşmanın getirdiği sorunlar istişare edildi.

ARSLAN: BİLİNÇSİZ YAPILAŞMAYA SON VERMELİYİZ VE BU YÖNDE PROJELER YÜRÜTMELİYİZ

Yüksek Harita mühendisi olan Başkan adayı Arslan burada yaptığı açıklamada, “Şehrimizin 4000 yıllık bir tarihi kültürel alt yapısı var. Fakat son dönemlerde adeta şehrin kâbusu olan yüksek binalar maalesef Elazığ’ın tarihi yapısını karalıyor. Oysa her zaman dediğimiz gibi insanoğlu tabiata karşı verdiği her savaşta mağlup olmuştur. Medeniyet toprağa yakın olmaktır. Elazığ’da henüz ipin ucunu kaçırmadık elimizde fırsat varken bu bilinçsiz yapılaşmaya son vermeliyiz ve bu yönde projeler yürütmeliyiz”dedi.

ŞAVAKLILAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Şavaklılar Derneği Başkanı Naim Doğan ile dernek binasında bir araya gelen Arslan, yönetim kurulu ve Şavaklılar Derneği üyeleri ile seçim sürecini değerlendirdi.

ARSLAN: BELEDİYECİLİK SADECE GÖNÜL İŞİ İLE YÜRÜMÜYOR

Başkan Adayı Arslan burada yaptığı açıklamada, “Elazığ’da son dönemlerde belediyenin asli işlerini yapmaktan aciz olduğunu belirtti. Bu aciziyette maalesef şehrimizde bir güvensizlik ortamı oluşturdu. Halkımız yerel yönetime karşı bir kırgınlık içinde bizim ilk icraatımız yeniden bu güven ortamını oluşturmak ve halkımız ile yerel yönetimi tekrardan bir araya getirmek olacak. Biz biliyoruz ki belediyecilik gönül işidir. Biz de bu vesile ile seçim çalışmalarımızda toplumun tüm kesimleri ile bir araya gelip gönül bağı kurmaya çalışıyoruz. Fakat belediyecilik sadece gönül işi ile yürümüyor. Belediyecilik akıl, bilgi ve liyakat işidir. Bu şehirde yaşayan herkesin söz söyleme hakkı vardır. Halkımız da 31 Mart günü özgür iradesiyle sandığa gidip işi ehline verip söz hakkını kullanmış olacak. Şehrimiz en büyük problemlerinden biride su sorunu halkımızın çoğu gönül rahatlığı ile evinde musluğundan akan suyu içemiyor. Şehrimizde arıtma noktasında sıkıntıları var bu da beraberinde önemli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden oluyor. Bizim hiçbir adayla şahsi sorunumuz yok bizim derdimiz şehrimiz. Biz kavga etmeye siyasi çıkarlar için şehrimizi yok etmek için bu yola çıkmadık. Mevcut adaylar şehrimizin yumak haline gelmiş sorunlarını kronikleşen problemlerini çözme konusunda ehil yönde çalışma yürütecek kadrolar oluşturamıyor. Halkımız da bunu göz önünde bulundurup siyasi kavgaları bir yana bırakıp şehri için dertlenip şehri için dertlenenlerin arkasında durmalı” diye kaydetti.

ARSLAN: KESİNLİKLE KİMSEYİ KANDIRMAK İÇİN BU YOLA ÇIKMADIK

Başkan Arslan, “Şehrimizde mülk değer kaybediyor. Şöyle çıkıp şehrimizin sokaklarında gezdiğimizde yüksek mevlalar verip alınan mülkler başka yerlerde değer kazanırken bizim kentimizde değer kaybediyor. Öncelik olarak bunun nedenini konuşmalıyız. Plansız projesiz birilerinin cebini doldurmak adına yapılan yatırımlar maalesef esnafımızı da zor durumda bıraktı. Esnafımız malzeme karşılığı daire alıyor biraz kar etmek için fakat aksine zarar ediyor. Bunun tek sorumlusu ise belediyenin iş bilmezliği çevre düzenlenmesi, alt yapı, ulaşım projesi oluşturulmadan boş bulunan yerler imara açıldı. Bugünde bunun zararını halk olarak biz çekiyoruz. Karar verirken düşünün şehrinizi düşünün. Ben bugün burada Haluk Arslan olarak bulunuyorum. Kesinlikle kimseyi kandırmak için bu yola çıkmadık. Çıktığımız bu yolda da hiçbir hesabın içinde olmadık. Sağda sol laf karşımıza çıkıp İYİ Parti, CHP, HDP ittifakı balonunu şişirip karşımıza çıkartıyorlar biz hiçbir ittifakın içine girmedik. Bu iddialara burada son kez cevap veriyoruz: “Bizim derdimiz Elazığ biz halkımız ile ittifak yaptık kimsenin siyasi kimliğine, siyasi görüşüne bakmadan halkımızı kucaklayıp bir gönül ittifakı kurup bu yola çıktık”ifadelerini kullandı.