Başkan Adayı Mehmet Havabulut, “Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler odasının ismi bizim adaylığımız dan sonra gerek medyada gerekse kamuoyunda sık sık duyulmaya başlandı. Bu durum bize bir odanın esnafın problemlerinin çözümü noktasında ne kadar önemli olduğunu ve esnafın çalışan ve adının sık duyulduğu bir odaya hasret kaldığını göstermektedir.” dedi.

HAVABULUT: MEVCUT ODA BAŞKANINA SORUYORUM: “HANGİ PROBLEMLERİ ÇÖZDÜNÜZ?

Mehmet Havabulut, Mevcut oda başkanı hakkında açıklamalarda bulunarak, şunu bize açıklayabilir mi? Bugüne kadar hangi problemler çözüldü. Korsanla mücadelede neler yapıldı. Elazığ’ın her köşesinde saat satan korsanlara karşı hangi mücadele verildi. Vergisini ödeyen, personel çalıştıran, dükkan kirasını binbir zorluk içerisinde ödemeye çalışan saatçi esnafı, korsanlar yüzünden bitme noktasına geldi.” İfadelerini kullandı.

HAVABULUT: ELEKTRONİKÇİ VE CEP TELEFONCU ESNAFIMIZIN SORUNLARI DAHA GİBİ OLDU

Sorularına devam eden Havabulut “2014 yılında çıkan kredi kartı yasası ile cep telefoncu esnafımız satış yapamaz hale geldi. Cep telefoncu esnafımız bu sıkıntıyla boğuşurken AVM’lerde açık hesapla taksitli telefon satışları yapılmaya başlandı. Ayrıca Cep telefoncuların gsm şirketlerinin dayatma ve kotaları altında ezildiğini bunun yanında gazi caddesi başta olmak üzere şehrin birçok hareketli noktasında seyyar cep telefonu satıcılarının vergi ödemeden satış yapıp telefoncu esnafımızı maddi ve manevi anlamda yıprattığını Üzülerek görmekteyiz. Bu konuyla alakalı olarak bir çalışma yapıldığını duyan, bilen, gören bir esnaf kardeşim var mı?” dedi.

HAVABULUT: FOTOĞRAFÇI ESNAFIMIZIN HANGİ PROBLEMLERİ HALLEDİLDİ?

Havabulut, “Vergi mükellefi olmayan bir kişinin, Düğün, kına, sünnet ve buna benzer diğer etkinliklerde fotoğraf çekip vergisiz bir şekilde para kazanması ne kadar etik ve oda bu korsanlar karşısında nasıl bir duruş sergiliyor. Duyan, bilen, gören bir esnaf kardeşim var mı? En büyük problemlerden biri de seyyar elektronik tamircilerin eline alet çantası alarak sağda sol iş yapması vergi mükellefi olan yanında personel çalıştıran esnaflarımızın iş yapmalarına engel oluyorlar. Bir çok sektörde maddi ve manevi anlamda büyük sorun yaşayan esnafımızın yanında olmak, sorunlara hızlı bir şekilde çözüm üretmek ve özellikle korsanla mücadelede tavrımızı net bir şekilde ortaya koymak için esnaf kardeşlerimizin de isteğiyle oda başkanlığına adaylığımızı koyduk. Şu anda mevcut oda yönetimine devam edilmesi durumunda esnafımızın problemlerinin çözüme kavuşmayacağı bir gerçektir. Biz koltuk sevdalısı insanlar değiliz. Biriken ve çözüme kavuşturulmayan problemleri çözmek, genç ve dinamik bir kadroyla her zaman esnafımızın yanında olmak, hızlı ve etkin bir şekilde tam kurumsal bir kimlikle resmi makamlarla bağlantılı olacak şekilde sorunların üstesinden gelmek boynumuzun borcudur. Esnaf kardeşlerimiz bizleri temsil yetkisini verdikleri taktirde yapılacak olan çalışmalarla bir çok problem çözülecek ve sessiz bir oda statüsünden çıkılacaktır” dedi.