Seçim çalışmalarını sürdüren MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban’ın ilk durağı Esentepe Mahallesi’nde hizmet veren minibüs esnafı oldu.

ÇOBAN: BİZ HEP YAPICIYIZ

Elazığ’da ulaşım problemi olduğunu belirten Bilal Çoban, sorunun çözülmesi noktasında hazırlıklarının olduğunu söyledi. Çoban, göreve gelmesi halinde üretken ve sosyal belediyecilik hizmeti yapacaklarını söyleyerek, “Bizim mevcut durumların yıkılmasından yana değiliz. Biz hep yapıcıyız. Şurası yıkılsın, şurası kapatılsın biz buna karşıyız. Hastanede de öyle. Dedik ki burada oluşmuş bir ambiyans var. Minibüs esnafı burada mağdur olacak. 600’ün sütüne normal esnaf var onlar mağdur olacak. E birde adam gelmiş hastanenin karşısında ev almış o da mağdur olacak. Diyaliz hastasıdır, tansiyon hastasıdır. Ya da yürüyerek gidip gelenler vardı, minibüse ihtiyaç yok. Onlarda mağdur olacak. Bizimde belediyecilik anlayışımızı bunun üzerine kurduk. Bir üretken belediyecilik, iki sosyal belediyecilik.  Üretken belediyecilikten kastımız herkes taksiye verecek, minibüsler yerine taksiyle gidip gelebilse ama paşası yok. Bir araba alabilse benzinini doldursa gidip gelebilse yine böyle bir parası yok. Dolayısıyla toplu ulaşım araçlarını kenarı atma gibi imkanı yok” diye kaydetti.

ÇOBAN: BİR TAVIR BELİRLEYECEKSİNİZ VE OYUNUZU O ŞEKİLDE KULLANACAKSINIZ

Bilal Çoban’ın ziyaretlerinin bir sonraki durağı Fevzi Çakmak Mahallesi oldu. Bilal Çoban, “Şimdi beş sene sonra bizden sorulmak üzere bir daha soracaklar. 31 Mart’ta şehrin bu durumundan memnun musunuz dediklerinde ‘evet’ derseniz 2024 yılında bir seçim daha olacak zaten yapacak bir şey yok oturacağız hep beraber seyredeceğiz. Bende karşınıza onun için geldim. Dedim ki şehrin bu durumundan memnun değilseniz bizim yapacaklarımız vardır, elbette karşımıza bu demokrasi kültürü içerisinde birileri gelecekler, size durumunu anlatacaklar, tespitlerimiz budur, çözümlerimiz de şudur diyecekler. Sizde aklınızın, kanaatinizin neyi gösterirse o yönde bir tavır belirleyeceksiniz ve oyunuzu o şekilde kullanacaksınız. Bizim için doğru olan budur” ifadelerini kullandı.

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban’ın ziyaretlerinin son durağı Karşıyaka Mahallesi oldu.

ÇOBAN: İNŞALLAH GELECEĞİ GÖSTERECEK BİR PROJEYLE KARŞINIZ GELMİŞ OLACAĞIZ

Bilal Çoban, “Allah şanlı bir zafer ile bize yardım ettiğinde 1 Nisan sonrası bu maus talihi, Karşıyaka’nın uzun zamandır, uzun zamanlardır sizin sürekli sahipsizlik, sürekli deprem riskiyle karşı karşıya kalıp bazı yerlerde ölüm korkusu, bazı yerlerde hayat endişesi, bazı yerlerde gelecek ile ilgili kaygılarınız inşallah bizim dönemimizde sona erdirilecek. Karşıyaka’nın geneline dokunabileceğimiz çok ciddi bir proje hazırlığımız var. Tahminime göre görselleri hazırlanıyor geleceği görmenin en iyi yolu bunu çizmektir, kararlarınmızda sıkıntı yok. Ancak görselinde çok modern hem şehrin girişine yakışacak, hem bizim vatandaşımızın hak ettiği bir görsel olacak hem de vatandaşın hak mahrumiyetinin yerine bizim buradaki inanlarımız fukaradır siz daha iyi bilirsiniz birçok sofraya oturmuşuzdur. Gönülleri geniştir ama maddi olarak durumları zayıftır. Onları mağdur etmeden hatta sosyal devlet anlayışı içerisinde biz belediye olarak bir adım daha atarak, onları biraz daha rahatlatarak en azından bu ekonomik dar boğaz döneminde onlara birazcık nefes olmak adına ve sizin buradaki bütün yaşayanlar içinde inşallah geleceği gösterecek bir projeyle karşınız gelmiş olacağız” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL