Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak Seçim Koordinasyon Merkezi’nde Elazığ Kartallarıyla buluştu.

ÇOBAN: BİR ARAYA GELEREK KATKI KOYMUŞLUĞUNUZA HAYRANLIĞIMIZ BAKİDİR

Prof. Dr. Çoban, “Eğer siyaset baş aşağı gittiyse ticareti, sanatı, sporu çeker. Eğer ticaret baş aşağı gitmişse geri kalanlarının aslında kalitesini düşürebilir. Dönem böyle bir dönem. Bu dönemde birbirimize sarılarak, birbirimizi anlayarak, birbirimizi anlatarak birbirimizle ilgili gelecek planlarını yaparak bir adım atmak zorundayız. Bu mevcut durumu aşmanın, bu kötü gidişata dur demenin başka bir yolu yöntemi de yok. Özellikle örgütlü toplumların, özellikle sivil toplum örgütlerinin Türkiye’de değeri bilinmemekle birlikte ama aynı duygu ve düşünceleri taşıyan insanların bir araya gelerek örgütlendiği hukuki bir statüye dönüştüğü ve yer yer bazen kendi aynı duygu düşüncede olduğu insanları korumak, bazen toplumun yararını gözetmek, bazen de ülkenin birliğine, beraberliğine katkı koymak için sivil toplum örgütlenme biçimlerine biz her zaman sıcak bakmışızdır. Sizin de bu STK sayılabilecek bu birlikteliğinizi hayranlıkla izleriz. Türkiye genelinde de izlemişliğimiz vardır. Ama şehrimizde de yine sizin bir araya gelerek katkı koymuşluğunuza hayranlığımız bakidir” dedi.

ÇOBAN: BU KONUDA HAZIRLIĞIMIZ TAMDIR

Daha sonra Çölyak hastalarıyla buluşan Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, “Size bir tane fırın, çünkü zaten siz biliyorsunuz gulitenli ve gulitensiz unun yan yana olmaması gerektiğini biliyorsunuz. Sadece gulitensiz pastasından çöreğine kadar, ekmeğine kadar üretim yapabilecek ayrı bir fırın olması gerekirdi. Bununla ilgili de iller bankasının eski binasının arka tarafında yine Elazığ Pide fırınının bir şubesi daha var. Orayı gulitensiz fırına dönüştüreceğiz ve belediye olarak biz işleteceğiz. Aşağı yukarı anlaşmalarımızı, sözleşmelerimizi yapmışız. Tabi 1 Nisan’ı görmeden bunun resmiyete dönüştürülmesi ok doğru olmayacak. Ama bu konuda hazırlığımız tamdır” diye ifade etti.

ÇOBAN: SEÇMEN DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE BU SÜRECİ İZLEYECEK

Ardından Gökbörü Derneğini ziyaret ederek, dernek üyelerine hitap eden Prof. Dr. Bilal Çoban, “Seçmen dikkatli bir şekilde bu süreci izleyecek ve gidip kararını verecek. Dolayısıyla taraflardan bir tanesi de seçmenlerimiz. Her iki tarafta da sizin tanıdıklarınız, seçmenin davranışlarını, beklentilerini en iyi bilenler sizlersiniz. Çünkü toplumun içerisindesiniz. Her ne kadar biz burada belli bir zümrenin derneği gibi görünsek de, orada yer alsak da ama buradaki insanlarımızın özellikle Çarsancaklıların bu şehir içerisindeki önemini, durumunu, siyasette ve ticaretteki konumunu çok iyi bilenlerden bir tanesiyim” dedi.

ÇOBAN: KISMEN SÖYLÜYORLARDIR

MHP Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban daha sonra partilileriyle buluştu.  Çoban, “Düzgün bir ortam var. Vatandaşlarımız oy vermeye, destek olmaya hazırlar. Çünkü insanlarımızın gelecekle ilgili kaygıları var. Bunu görüyorsunuz, dinliyorsunuz zaten size kısmen söylüyorlardır. Özellikle vatandaşa güvenilmez, vatandaş böyle der ama sandıkta farklı davranır söylemlerine aldanmamanız sizden ricamdır. Çünkü bu vatandaş ailm değildir ama ariftir. Oturur seyreder ama bakar. Şimdi bizim yol gidişimize bakıyorlar. Onlara daha fazla temas, daha fazla hareket imkanı vemremiz lazım. Bize ulaşabilecekleri kanalları bazen sizin üstünüzden, bazen teşkilat üzerinden bazen eş, çocuklarımız üzerinden, akrabalar üzerinden gibi yollar aşmanız lazım. Bize ulaşabilirliklerini, yarın bir işiniz olursa partiye gidebilir miyiz? yarın bir işimiz olduğunda çözebilir miyiz? belediye başkanına ulaşabilir miyiz endişelerini, bu soruları mutlaka alanda gidermemiz lazım” ifadelerine yer verdi.

Çoban seçim günlüğünü İzzetpaşa Mahallesi’nde esnaf ziyaretiyle tamamladı.

HABER: SITKI TAŞEL