Başkan Adayı Profesör Doktor Bilal Çoban Çalışmalarını Sürdürdü

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, seçim ziyaretlerini kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla sürdürdü. Ziyaretlerine esnafları da dahil eden Prof. Dr. Çoban, projesi içerisinde yer alan Elazığ Belediye Hastanesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Başkan Adayı Profesör Doktor Bilal Çoban Çalışmalarını Sürdürdü

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, seçim ziyaretlerine El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile başladı.

Ardından Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayının bir sonraki durağı ise Hürriyet Caddesi’nde esnaf ve vatandaş ziyareti oldu.

ÇOBAN: BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE ÜLKÜSÜ ÇERÇEVESİNDE YÜRÜR GİDER

Büyük Çaltı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Başkan Adayı Çoban, “Bu seçim süreci tabi hepimizi yakından ilgilendiriyor. Hem Türkiye’deki seçimlerde çok ilgiliyiz hepimiz öyleyiz. Çünkü bir taraftan tam bağımsız bir Türkiye mücadelesi veriliyor ve milli egemenlik söz konusu. Bir taraftan da bizim şehirle ilgili kaygılarımız var ve Elazığ belediye başkan adaylık seçimleri yürüyor. Bu her iki durumda da tabi ki bizim sessiz kalmamız, seyirci kalmamız mümkün olmayacaktır. Sizlerde yine sessiz kalmadınız, seyirci kalmadınız geldiniz, Allah razı olsun. İnşallah bu süreç şehrimiz adına, ülkemiz adına olumlu sonuçlanır, problemsiz, kazasız, şaibesiz ve bir sonraki adımda daha emin, daha milletin egemenliğine dayalı ve bağımsız bir Türkiye ülküsü çerçevesinde yürür gider. Bizimde çabamız bu yöndedir” ifadelerini kullandı.

ÇOBAN: BU ŞEHRİN LİDERLİĞİNE TALİBİZ

Prof. Dr. Çoban, “Bu şehrin insanları ne istiyor? Onlara çok kulak kapatmadan işte ben Sağlık Müdürlüğünün yerini şuraya verdim, hastanenin yerini şuraya verdik gibi böyle çokta konuşulmadan, tartışılmadan bu şehrin yönetilmeyeceğini artık hepimiz biliyoruz. Bu şehir böyle yönetilmez. Bu şehrin biz yönetimine talibiz, bu şehrin liderliğine talibiz. Ne MHP’liler sizin babanızın oğlu ne AK Partili’liler sizin babanızın oğlu, nasıl tanıyorsunuz hepsini? Sonradan hayatımıza girmiş insanlar. Bana verin yetkiyi birazcık kenara çekilin biraz çalışalım” dedi.

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, ziyaretlerini tamamladıktan sonra Seçim Koordinasyon Merkezine geçerek, Fethi Sekin Hastanesi’nin tamamlanmasıyla boşaltılan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Milli Eğitime devredilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

ÇOBAN: MİLLETLE LÜTFEN İNATLAŞMAYIN

Başkan Adayı Çoban, “Eski SSK Hastanesini eğer biz belediye başkanı olduğumuz taktirde Harput Devlet Hastanesine biz belediye hastanesi olarak talibiz demiştik. Bu talepkarlığımız devam etmekte ve 1 Nisan itibariyle Allah anlı bir zafer ile bize yardım ettiğinde eski SSK Hastanesi, belediye hastanesi olarak faaliyet gösterecek. Fakat dün yeni bir gelişme oldu, Eğitim Araştırma Hastanesinin teri bir başka kuruma devredildi. Kurumun hangisi olduğu, hangi amaçla kullanılacağının bir önemi yok. Orası Sağlık Bakanlığı’nın kullanımında, sağlık odaklı bir tesisimizdi. Onun tartışılmadan, konuşulmadan milletle öyle veya böyle inatlaşarak bir başka kuruma devredilmesini doğru bulmadığımızı ifade etmek için karşınızdayız. 196 tane sivil toplum örgütü imza altına almış ve Elazığ Ticaret Odası Başkanlığı’nın öncülüğünde buranın tekrar hastane statüsünde devam etmesi ile ilgili görüş bildirmişlerdi ve bir deklerasyon yayınlanmıştı. Bu 196 tane sivil toplum örgütü Elazığ’ın nabzıdır ve Elazığ’ı yönetenlerin bir terleme noktasıdır. Oturalım, oranın nasıl kullanılacağını, orayı hangi kurumun daha aktif kullanabileceğini hangisinin yarayacağı konusunu tartışalım. Kimseyle inatlaşmayalım. Özellikle Türkiye genelinde Cumhur İttifakı sürecinin devam ettiği, beka problemi üzerinden ittifakın çok nezih bir şekilde yürütüldüğü bir dönemde Türkiye genelindeki ittifak adayımız AK Parti yetkililerine sesleniyorum; milletle lütfen inatlaşmayın. Bu seçim geçer ama 2024 yılındaki seçimlere odaklanın” diye kaydetti.

Başkan Adayı Çoban ayrıca Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve Hocalı Katliamında katledilenlerin hayrına üniversite öğrencilerine yemek verdi.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
BASKAN
BASKAN - 5 yıl Önce

Seni Baskan olman icin elimizden geleni yapacağız..Senin emegini mevsimlik baskana degismeyiz..

SIRADAKİ HABER

banner137