Başkan Ak, Güven Tazeledi

Ege Elazığ Dernekler Federasyonu’nun ikinci olağan genel kongresinde başkanlığa yeniden seçilen Nejat Ak, “Ahçik”in hikayesiyle ekranlara taşınacağının müjdesini verdi. 

Başkan Ak, Güven Tazeledi

Ege Elazığ Dernekler Federasyonunun ikinci olağan genel kongresi gerçekleştirildi.

Tek liste ile gidilen kongrede Başkan Nejat AK güven tazeledi.

Kongrede Başkan Ak bir müjdeyi de hemşerileriyle paylaştı.

AK: BU FİLMİ YAPABİLMEK İÇİN YAKLAŞIK İKİ YILDIR UĞRAŞIYORUZ

Senaryosunu ve yönetmenliğini Osman Sınav’ın yapacağı Ahçik filmi hakkında açıklamalarda bulunan Ak, filmin gelirinin kimsesiz ve maddi durumu iyi olmayan Elazığlı öğrencilerin eğitimi için harcanacağını ve film ile Elazığ kültürünün tanıtımına katkı sunmayı amaçladıklarını kaydederek, “Ahçik’in senaryo yapılması konusu için yaklaşık iki yıldır uğraşıyoruz bu filmi yapabilmek için. Senaryonun sözleşmesini Osman Sınav ile yaptık. Ahçik kitabını Elazığlı Yücel Çakmak yazdıktan sonra okudum. Ben kitabı 2 saatte bitirdim. Sanki sokaklarda yaşıyormuşum gibi hissettim. Kitabı okuduktan sonra bu neden film olmasın dedim. Hayalimde zaten hep Elazığ türkülerinin konulu şarkıları vardır. Ahçik’in de diğerlerinden farklı bir konusu vardı.  Ankara Elazığlılar tanıtım vakfı ile anlaştık bu konu içinde. Mehmet Çağlar’a da katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

AK: ELAZIĞ’DA BU PROJEYİ ELAZIĞLILARA ANLATACAĞIZ

Ak açıklamasında film ekibinin en kısa sürede Elazığ’a gideceğini söyleyerek, “Osman Bey ile Elazığ’a gidip, Elazığ’da bu projeyi Elazığlılara anlatacağız. Bu projede Elazığ’dan Fırat Üniversitesi, Elazığ Kültür Müdürlüğü ve Elazığ’ın önde gelen kanaat önderleri var. Bu konuda bize çok destekçimiz olan Ertuğrul Kastıoğlu da var. kendisi Elazığ’ın yetiştirmiş olduğu değerli bir belgesel sanatçısı” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Elazığın kendi film olmuş seneryoaya gerek yok.
Elazığın kendi film olmuş seneryoaya gerek yok. - 3 yıl Önce

Elazığın kendi film olmuş seneryoaya gerek yok.

....?
....? - 3 yıl Önce

InşaAllah senaryoya kitaptaki gibi olur . Ermenilerin amerikan koleji adi altinda harputta yaptiklarini anlatan bir film olur .kitaba gorr bu film yapilirsa çok ses getirir .insanlar gercekleri görür .ermeni tecritinden kacanların simdi bazi kimlikler adı altinda hainliklerine nasıl devam ettiklerini göruyoruz .insanlardan gercrk kimliklerini nasıl saklayıp kürt alevi kimligine bürünüp milleti kandırdıklarını biliyoruz .bu film bazılarının karnını çokkk agritir tabi kitaba uygun cekilirse .

....?
....? @....? - 3 yıl Önce

Bana konustu tarih profosoru diyen tuncayin karın agrısı başladı. Git tdk nin eski başkanı yusuf halacoglunu dinle . Ermeni tecritinden kaçıp bu ulkede Aleviyim kürdüm zazayim diyenlerin oldugunu nasıl açiklamış az araştir karnin agrisina iyi gelir .sirf insanların arasina sızılıp bu ülkeyi bölsunler diye bazılatina nasıl Türk kimligi verildi yıllar once az arastir . Gerci sen benden ve yusuf halacoglundan iyi biliyorsundur . agrin bu yuzden millet uyandi diye .

....?
....? @....? - 3 yıl Önce

Tuncayyyyy hayırdir soylediklerimden gocunacagin bir kimlik sorununmu var ? Niye zoruna gitti ?

tuncay
tuncay @....? - 3 yıl Önce

konuştu tarih profu :))

Arka koltuk sinemacı
Arka koltuk sinemacı - 3 yıl Önce

Vekillerimiz oynasın filmde

SIRADAKİ HABER

banner137