Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, partisinin Elazığ’ın kalkınması için hazırladığı projeleri paylaştı.

AKIN: BÜTÜN İNSANLARIN İYİLİĞİNİ DÜŞÜNECEK ŞEKİLDE POLİTİKALARIMIZI OLUŞTURUYORUZ

Başkan Akın, “Biz ayakkabı boyacısı Mustafa abinin de partisiyiz, işportacı Nezir abinin de partisiyiz, iş adamı Mehmet beyin de partisiyiz. Her STK’nın her derneğinde partisiyiz. Politikalarımızın odağında bu var. Hiçbir din, dil, ırk, mezhep ayrımı gözetmeden bütün insanların iyiliğini düşünecek şekilde politikalarımızı oluşturuyoruz. Diğer tarafta herkesten vergi toplayıp bazı kişilerin ve kesimlerin cebine para koyan değil, milletimizden toplanılan vergileri tekrar milletimizin cebine koymak üzere politikalarımızı oluşturacağız” diye kaydetti.

Elazığ’ın kalkınma planını kamuoyu ile paylaşan Akın, şehrin kalkınması adına 14 projeyi oluşturduklarını belirtti.

AKIN: HEDEFİMİZ İKİ MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK

Başkan Akın, “Elazığ’ı kalkındıracak 14 projeyi oluşturduk. Bu projeleri kamuoyunun beğenisine sunacağız. Eğer biz Elazığ’dan milletvekili çıkarırsak ki en az hedefimiz iki milletvekili çıkarmak. Bunu çıkardığımız zaman biz bu projeleri geldiğimiz zaman Elazığ’a uygulayarak büyük bir kalkınma sürecine imza atacağı” ifadelerini kullandı.

Başkan Akın, Elazığ’da birçok insanın borç batağının içerisinde olduğunu belirterek, şehirdeki mutsuzluğun asayiş olaylarına yansıdığını kaydetti.

AKIN: HAYAT PAHALILIĞI ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR

Başkan Akın, “Elazığ’ımızda şuan 30 bin kayıtlı işsiz kardeşimiz var. Hayvancılıkta 6. sıradan 41. sıraya düşmüşüz. Tarım çökmüş, sağlık sistemi çökmüş, eğitim sistemi çökmüş. İhracatta 46. sıradayız yani son sıralardayız. Hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Vatandaşlarımızın çok önemli bir kısmı borç batağı içerisinde maalesef gününü geçirmek zorunda kalıyor. Bunun doğal sonucu olarak son günlerde hepinizin bildiği üzere asayiş olayları Elazığ’da son derece arttı. Yapılan bir araştırmaya göre yüzde 1’lik enflasyondaki artış suç oranlarının da bunun iki katı artışına sebep oluyor. Tabi ki emniyet personellerimiz ellerinden geleni yapıyor ama bu asayiş olaylarının artması tamamen sonuçtur. Bu işsizliğin eğitim sisteminin çökmesinin, sağlık sisteminin çökmesinin, hayvancılığın çökmesinin ve bir takım politikalarının çökmesinin sonucudur” diye ifade etti.

Başkan Akın, Elazığ’da 30 bin işsiz olduğunu kaydederek, hazırlanan projelerin istihdama yönelik olduğunun altını çizdi.