Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın ve İl Başkan Yardımcısı Erhan Yumakgil, medya grubumuzu ziyaret etti.

AKIN: ESNAFIMIZ DÜKKANINI KAPATMAK ZORUNDA KALDILAR VE HİÇBİR ŞEKİLDE GELİR SAĞLAYAMADILAR

Başkan Akın, “Esnaflarımızın, özellikle kamuda çalışmayan, gündelikçi işçi olan tarımsal faaliyetlerde bulunan vatandaşlarımızın problemlerinin üst düzeyde arttığını görüyoruz. Süreç içerisinde esnafımız dükkanını  kapatmak zorunda kaldılar ve hiçbir şekilde gelir sağlayamadılar. Bu hepimizin içini acıtan bir durum. Bazı insanların  şöyle bir ruh hali içerisinde olduklarını görüyoruz. Kendi durumunun iyi olduğunu düşünen kişiler, herkesin durumunun iyi olduğunu düşünüyor. Halbuki bu bakış açısı çok yanlış.  Türkiye’de 82 Milyon nüfusumuzun 55 milyonu asgari ücretle geçinmek durumunda. 5 Milyon İnsanımız işsiz. 60 Milyon insanımız şuan yoksulluk ve açlıkla mücadele ediyor. Dolayısıyla iktidarın şuan yönetiminde olan devletin maalesef esnaf olan, ticari faaliyetlerde bulunan  kardeşlerimize hiçbir şekilde ciddi manada kendi işlerini görecek şekilde bir destek vermediğini görüyoruz” diye kaydetti.

AKIN: PANDEMİ DÖNEMİ, BİZİM EN VERİMLİ DÖNEMLERİMİZDEN BİRİ OLDU

Pandemi süresince Saadet Partisi’nin yaptığı çalışmalara da değinen İl Başkanı Abdullah Akın, “Biz Saadet Partisi olarak, sadece bugün değil. 50 yıldan beri bütün vatandaşlarımızın iyiliğini ve saadetini istiyoruz. Bu yönde yıllardır çalışıyoruz. Pandemi dönemi, bizim en verimli dönemlerimizden biri olduğunu söyleyebiliriz. Saadet Partimiz, Teknolojiyi çok iyi ve yakından takip eden ve kullanan ilk partilerden biridir. Hatırlayın, eski dönemde tüm kayıtlar elle tutulurken, Refah Partisi döneminde her İl Başkanının mutlaka bilgisayarı olurdu ve kayıtlar bu şekilde tutulurdu. Şimdi ise biz, online programlarla her gün defaten toplantılar yaparız. Eğitimler düzenleriz, hatta online üyelik kayıtları yaptık” diye konuştu.

AKIN: SOSYOLOJİK VE PSİKOLOJİK OLARAK ÇÖKMÜŞ VATANDAŞI BİR DE KENDİ KOMŞUSUNDAN AYIRMAK ABES

Elazığ’ın sorunlarına da değinen İl Başkanı Abdullah Akın, “Tabi ki Elazığ’ımızın problemleri çok devasa. Her şeyden önce TOKİ’lerin zamanında teslim edilememesi. Teslim edilen dairelerin vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tam manasıyla karşılamaması, ilaveten bazı yerlerde aşırı derecede plansızlık olması. Çekilen kuralarda aynı kattaki komşuların farklı yerlere verilmesi. Birinin şehrinin bir ucuna, diğerinde diğer ucuna gönderilmesi kötü. Zaten sosyolojik ve psikolojik olarak çökmüş vatandaşı bir de kendi komşusundan ayırmak kadar abes, iştigal bir işin yapılması çok hayret verici ve enteresan buluyorum. Açıkçası konuşulması gereken problemlerin başında yer alıyor. Diğer bir konu ise Elazığ’ımızda şuan İŞKUR’a kayıtlı 30 bin tane işsiz kardeşimiz var. kayıtsızları da göz önünde bulundurduğumuz da 60 bin tane insanımız işsiz” dedi.