Baskil İlçesi’nde üç dönemdir Belediye Başkanlığını yürütüyor İhsan Akmurat.

AKMURAT: 10 YIL 3 AYDIR BASKİL BELEDİYE BAŞKANLIĞI GREVİNİ DEVAM ETTİRİYORUZ

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, “Biz 2009’da seçildik. 2009 mahalli seçimlerinde 31 Mart 2009’da. Türkiye genelinde yapılan mahalli seçimlerde Baskil’de adaydık. Vatandaşlarımız teveccühleriyle bizleri o seçimde Baskil Belediye Başkanı olarak seçtiler. Bugün 10 yıl 3 aydır Baskil Belediye Başkanlığı grevini devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

AKMURAT: BASKİL’DE İŞSİZLİK PROBLEMİ VAR

10 yıl üç aydır görevde bulunan Başkan İhsan Akmurat, “Türkiye geneli sorunlar dikkate alındığı zaman Baskil’i de Türkiye’nin bir parçası düşünürsek Türkiye’deki genel sorunların yanında Baskil’de kendi payına düşen kısmını alıyor. En büyük sıkıntımız Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de Baskil’imizde de işsizlik. Yani istihdam problemi. Bu işsizlik problemi gerçekten 10 yıldır hiç gündemimizden düşmedi. Tabi bunlar için çeşitli çalışmalar yapıyoruz, çeşitli gayretlerimiz oluyor. Biz çocuğunda başarı kaydediyoruz, birçoğu da zaman gerektiriyor. Bu zaman içerisinde inşallah ilçemizde gerek özel sektör eliyle gerekse kamu eliyle yapmış olduğumuz yatırımlarla inşallah orta vadede diyeyim. Yani kısa vade de bir program yaptığınız zaman, bir çalışma yaptığınız zaman kısa vade, orta ve uzun vade. İnşallah kısayla orta arası bir mesafede bu istihdam problemini, işsizlik problemini de ilçemizde çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.

AKMURAT: VATANDAŞLARIMIZI TEŞVİK ETTİK

Başkan Akmurat, “Birçok özel sektörün yatırımları var. Soğuk hava deposu, diğer taraftan kayısı entegre yine kırmızı ve beyaz et yatırımları; çiftlikler dediğimiz tavuk çiftliği, mandıra türü dediğimiz… burada yaklaşık 20 trilyona yakın özel sektöre devlet eliyle özellikle TKDK destekli, bizlerde destekledik bunları. Hem hükümet dönemimizde AK Parti hükümetleri döneminde zaten Tarım Kırsal Kalkınma Kurumu kuruldu. Biz burada bazı vatandaşlarımızı hem ilçemizin ihtiyaçları babında ihtiyacı gidermesi açısından hem de bu konuda yatırım yapacak müteşebbislerle de bir çoğuyla görüşmek suretiyle bu yönde proje yaparsanız ‘Tarım Kırsal Kalkınmadan hibe programı kapsamında faydalandıracağız’ diye teşvik ettik. Hem soğuk hava deposu hem kayısı entegre hem tavuk hem kırmızı et hem beyaz et konusunda çiftliklerimizi projelendirdik ve şu an 2 projemiz hayata geçti. Bunlar özel sektör tarafından. Biri kayısı entegre, diğeri ise tavuk çiftliği dediğimiz beyaz et tesisi üretimi. Bunlar şu an faal çalışıyor” dedi.

AKMURAT: YATIRIMCISIYLA BASKİL’İMİZE KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Yıllardır üzerinde çalıştıkları Baskil Plastik İhtisas Organize Sanayi’nin kurulması için mücadele ettiklerini ifade eden Başkan Akmurat, “Yaklaşık 6-7 yıldır uğraştığımız Baskil Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçemiz sınırları içerisinde yapılması işini 7 yıldır belli bir aşamaya getirdik. Bundan bir ay önce de Sanayi Bakanlığımızın ilgili birimi, genel müdürlüğü onayı verdi ve chat sürecine girdik. İlçemizin kuzeyinde yaklaşık 3 bin dönüm arazi üzerinde Baskil Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin yapım işi onaylandı. Ve şu an chat sürecine girdik. İnşallah bu 1, 1 buçuk yıllık bir süre içerisinde hayat bulacaktır diye düşünüyoruz. Orada en azından 1-2 fabrikanın bacasının tüteceğini düşünüyoruz. Çünkü yatırımcısı da hazır. Tabi bunun, Plastik OSB’nin alt yapısını oluşturmak lazım ki yatırımcı gelsin parseli, arsası ne ise yeri, yurdu belli olsun ki yatırımını yapabilsin. Yaklaşık 7 yıldır uğraştığımız bu Baskil Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi inşallah 1 buçuk 2 yıl içerisinde yatırımcısıyla Baskil’imize kazandırmış olacağız diye düşünüyorum” diye ifade etti.

HABER: SITKI TAŞEL