Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Alan mesajında; “Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Kamuoyunun pek çok konuda bilgilendirilmesini ve aydınlatılmasını sağlayan basınımızın, bu görevi yerine getirebilmesinde “basın özgürlüğü” kuşkusuz büyük önem taşımaktadır. Özgür ve tarafsız basınımızın şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da görevini en iyi şekilde yapacağına inanıyorum.

15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe kalkışmasında medyanın bir ulusun geleceği noktasındaki önemi bir kez daha ortaya çıkmış ve Sayın Cumhurbaşkanımızın medya aracılığı ile halkımıza verdiği mesaj üzerine halkımız canı pahasına sokaklara ve meydanlara dökülerek demokrasiye ve geleceğine sahip çıkmıştır. Türk medyası bu anlamda tarihi bir sınav vermiş ve bu sınavdan yüzünün akıyla çıkmıştır.

Bu vesileyle Elazığ’da görev yapan basın kuruluşlarımızın değerli temsilcilerinin Gazetecilik ve Basın Bayramı’nı kutlar, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diler, en derin saygılarımı sunarım” dedi.