Başkan Alan'dan Açıklama

Yurt içinde yük taşımacılığı yapanların alması zorunlu olan K1, K2 ve K3 yetki belgeleri için alınan ücretlerde değişiklik yapılarak indirim uygulaması faaliyete geçirildi.

Başkan Alan'dan Açıklama

Yeni yönetmeliğin, Resmî Gazete yayımlandığını ve yeni ücret tarifesinin geçerli olmaya başladığını belirten Başkan Alan, yapmış olduğu açıklamada  “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının revize ettiği Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin Resmi Gazete ‘de yayımlanarak "Karayolu taşımacılık faaliyetlerini Türkiye ekonomisinin gerektirdiği şekilde düzenlemek ve taşımacılık faaliyetlerinde düzeni ve güvenliği sağlamak amacıyla yayımlanan yönetmelikle K türü yetki belgelerine indirim yapıldı. Buna göre, K1 yetki belgesi 24.307 liradan 10 bin liraya, K2 Belgesi 12.152 liradan 10.000 liraya ve K3 yetki belgesi de 12.152 liradan 5 bin liraya indirildi. Aynı zamanda K1 belgelerinde yük taşımacılığı yapan belge sahipleri için tonajda da indirim yapıldı. Şahıslar için 30 ton olan tonaj şartı 25 tona, şirketler için 110 ton olan tonaj şartı 50 tona çekildi ”ifadelerini kullandı.

“K TÜRÜ YETKİ BELGELERİNİ DÜZENLEMEYE YETKİLİ ODADIR”

Başkan İdris Alan “Muayene süresinin geçirilmesi nedeniyle (muayene bitim tarihinden itibaren 30 gün) K yetki belgelerinden düşen araçların, yeniden ilave edilmesi ve yetki belgesinin yenilenmesi sırasında alınan taşıt kartı ücretleri de 112 TL’den 60 TL’ye düşürülmüştür.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, TOBB’un Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığı protokol çerçevesinde 2006 yılından itibaren odamız K türü yetki belgelerini düzenlemeye yetkili odadır. Bu kapsamda Elazığ il sınırları içerisinde bulunan gerçek kişi ve tüzel kişilik başvuruları Odamız tarafından kabul edilmektedir. Ocak ayında Yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin ticari taşımacılık faaliyetinde bulunan gerçek kişi ve tüzel kişi üyelerimize ve taşımacılık yapan esnaflara hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca belgelendirme maliyetlerin yüksek oluşu nedeniyle mağduriyet yaşayan sektördeki üyelerimizin ve esnafların bu sorununun çözümünde emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim” diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137