Platform 23 Başkanı Harun Altunbaş, Medya Grubumuzu ziyaret etti.

Televizyonlarımız Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık tarafından ağırlanan Başkan Altunbaş, ülke ekonomisini değerlendirdi.

ALTUNBAŞ: DAHA ÖNCE ELAZIĞ’A NE YAPTIYSAK AYNISINI YAPACAĞIZ

Başkan Altunbaş, “Platform23 şu anda hiçbir şey yapamıyor. Bütün Türkiye yapamıyor ki Platform23 ‘de yapsın. Ekonomik kriz var biliyorsunuz. Pandemi, pandemilerden sonra Kafkaslarda bir savaş var. Ukrayna-Rusya savaşı. Dolayısıyla bütün ülkeler birbirine bağlıdır şu anda. Sadece gündemi takip ediyoruz ve bir de sıkı ilişkiler içindeyiz. Pozisyon gelirse daha önce Elazığ’a ne yaptıysak aynısını yapacağız inşallah” dedi.

İş dünyasının içerisinde yer alan Altunbaş, Elazığ’ın zor günler içerisinde olduğunu ifade ederek, deprem konutlarının vatandaşlara ücretsiz verilmesinden yana olduklarını söyledi.

ALTUNBAŞ: BİNA PARALARINI ELAZIĞLILARDAN ALMASINLAR

Elazığ, deprem ardından pandemi gibi felaketleri geçirdi. Gördüğüm kadarıyla biraz toparlanmış, insanlar uyum sağlamış. Fakat bütün Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da sıkıntı var. Madem bunu sordunuz inanın içimde bir ukdedir. Hükümetimize buradan sesleniyorum. Daha önce Karadeniz’in bazı yerlerinde bu tür felaketler oldu. Bina paralarını Elazığlılardan almasınlar. Çünkü Elazığ çok büyük bir darbe yedi. Yardımları bağışlasınlar. Elazığ adına hükümetten, Türkiye’yi yönetenlerden bunu talep ediyorum. Ben çarşıyı dolaştım insanlar yok, çarşı bomboş. Pahalılık var, gelirler düşük. Bunun altından esnaf nasıl kalkacak, nasıl kirasını ödeyecek, nasıl yapacak bilemiyorum. Allah yardımcıları olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Rusya’da iş yaptığını belirten Altunbaş, savaşın ülkelerin ekonomilerini ve dolayısıyla da Türkiye’nin ekonomisini olumsuz etkilediğini kaydetti.

ALTUNBAŞ: YOLLAR AÇILMAYANA KADAR TÜRKİYE’DE ÇOK BÜYÜK SIKINTI YAŞAYACAK

Başkan Altunbaş, “Ben Rusya’da ticaret yapıyorum. Türkiye’de ticaretim yok. İlk başta bir ay tamamen durma noktasına geldi. Orada da insanlar savaşa adaptasyon sağladı. Rusya büyük bir ülke. 145-160 milyon civarında nüfusu var. Başlangıçta çok büyük pahalılık oldu, parası çok büyük değer kaybetti. Ama şu an parası eski değerinden daha çok değerlendi. Enteresan bir şekilde parası çok büyük değer kazandı. Toparlandı ama %50 iş kaybı var şu anda. Dolayısıyla bizim ülkemizi de etkiledi. Eskiden haftada bir tır geliyordu Rusya’ya şu anda 21-25 günde bir tır geliyor. Yani demek ki ihracatın üçte ikisini kaybetti. Çünkü geç dönüşüm olacak Türkiye’ye. Yollar açılmayana kadar, Karadeniz açılmayana kadar Türkiye’de çok büyük sıkıntı yaşayacak. Türkiye’de genelde gıda ürünleri satıyor oraya” dedi.