Başkan Arslan: Elazığ Sanayisinde Çarklarda Yavaşlama Gördük

Ulusal bir kanalda Elazığ ve bölgenin yatırımlarını değerlendiren ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “Yüzümüzü güldüren modern yatırımlar var” dedi.

Başkan Arslan: Elazığ Sanayisinde Çarklarda Yavaşlama Gördük

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, katıldığı ulusal bir kanalda Elazığ ve Bölgenin sanayisini değerlendirdi.

Elazığ’ın Doğu Anadolu Bölgesi’nin en gelişmiş sanayi altyapısına sahip olduğunu vurgulayan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan: “Elazığ sanayisi mobilya ve inşaat malzemelerini üreten güçlü bir sanayi. 2 çimento fabrikası, mermer ve maden alanlarında da bölgenin sanayi üssü niteliğinde. Bölgesel pazara hitap eden Elazığ Sanayisi, inşaat sektöründe gerçekleşen yavaşlama sebebiyle Elazığ Sanayisinde de çarklarda yavaşlama gördük. Bu sebeple Türkiye ortalamasının altında seyrediyor olarak görülebilir fakat Elazığ Sanayisi son dönemde tekstil-konfeksiyon üzerine yatırım aldı. Bu firmalarımız ihracata yönelik, üretim kapasitesi yüksek olan firmalarımız. Bu yönüyle baktığımızda yavaşlama çok sınırlı diyebiliriz” dedi.

Başkan Arslan, Sanayicilerin yatırımlarını askıya aldığını belirterek, “Üretime dayalı yatırımlarda artış var ve sanayicilerimiz beklemede. Gıda ve Tekstil yatırımlarında artış gözlemliyoruz. İhracat kapasitesi olan firmalarımız ilimizin yüzünü güldürüyor. Çünkü kendi içinde üretim üssü olan Elazığ’ın hinterlandını genişletiyor. Çevre illerde üretilen ürünlerin de sanayileştirilmesi söz konusu. Süt, Et, kuruyemiş ve şekerleme üretiminde modern yatırımlar alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2022, 13:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137