Başkan Arslan, Kırgızistan’ın Bağımsızlığının 30’uncu Yılı Etkinliğine Katıldı

Kırgızistan’ın Bağımsızlığının 30. Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında Kırgızistan Ankara Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyona Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan Kırgızistan Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev’in özel davetlisi olarak katılım sağladı.

Başkan Arslan, Kırgızistan’ın Bağımsızlığının 30’uncu Yılı Etkinliğine Katıldı

Etkinlikler kapsamında, Kırgızistan Fotoğraf Sergisi’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Kırgızistan Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev ve davetlilerin katılımı ile TOBB Konferans Salonu Fuaye alanında açıldı.

ARSLAN: EKONOMİK VE KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİMİZİ ARTIRARAK DEVAM ETTİRECEĞİZ

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Türk iş dünyası olarak Kırgızistan’la ikili ilişkilerin çok değerli olduğunu vurgulayarak, “İkili ilişkilerimizin gelişmesi için, başta Kırgızistan Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere, tüm muhataplarımızla yakın çalışıyoruz. Öte yandan hem Kırgız hem de Türk iş dünyasının içinde bulunduğu, ve TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanı olduğu Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nda (Türk Keneşji) Konsey Üyesi olarak görev yapmaktayım. Eylül ayı başında Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay başkanlığında Kırgızistan’a yapmış olduğumuz ziyarette de hem kültürel hem de ekonomik anlamda çok önemli görüşmeler ve kazanımlar elde etmiştik. Kırgızistan’da 500’ün üzerinde Türk firması bu ülkenin kalkınma ve gelişme sürecine katkı sağlıyor. Türk-Kırgız kardeşliğinin pekişmesine ve her alandaki işbirliklerinin yükseltilmesine katsı sağlayacak çok önemli adımlar atıyoruz.

Büyükelçi Sayın Ömüraliyev ve TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu, 2021 yılının ilk 8 ayında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 508 milyon dolar olduğunu, bunu 1 milyar dolara yükseltmek için çalışmaların devam ettiğini ve iş dünyasının samimi gayretleri ile bu hedefe ulaşacağını belirtmişlerdir. Elazığ iş dünyası olarak ilimizin bu önemli pazarda yer alması ve tüm Türk Cumhuriyetlerinde daha etkin olması hedefiyle biz de bu çalışmalar içerisinde yer almak istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137