Başkan Arslan: Noter İhtiyaç Talebini ETSO Başlatmıştır

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ’a 5. Noter açılması ile ilgili olarak bazı medya kuruluşlarında ve kamuoyunda yerli yersiz değerlendirmeler yapıldığına dikkat çekti. Başkan Arslan, “Biz Elazığ TSO olarak Adalet Bakanlığından talepte bulunduk ve bu talebimiz uygun görüldü.

Başkan Arslan: Noter İhtiyaç Talebini ETSO Başlatmıştır

Başkan Arslan, Yer tespitinin yapılarak, 26 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete üzerinden ilana çıkıldı, ancak halen bu ilana talipli çıkmadığından süreç uzamış bulunuyor.

Ticari bir faaliyet olan noterlik için zorla talipli bulunması söz konu değil. İsteklilerin en kısa sürede çıkacağına inancımız devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu…

ARSLAN: NOTER TALEBİ RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Başkan Arslan Elazığ’da 5. Noter ihtiyaç ve talebini ilk olarak Elazığ TSO’nun gündeme taşıdığını ve ilgili makamlarla temasa geçtiğini belirterek, “22.06.2020 tarihinde Adalet Bakanlığımıza ilimizin doğu bölgesinde 5. Noter ihtiyacının bulunduğu ve bu konuyla ilgili olarak şehrin bu talebinin karşılanmasıyla ilgili resmi yazışmalarımızı gerekçeleriyle birlikte oluşturduk. Bu talebimiz üzerine Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 23.07.2020 tarih ve 18378 sayılı yazıları ile talebimizin Adalet Bakanlığı İhdas Çalışmaları kapsamında uygun görüldüğü ve yer tespit çalışmalarına başlanılacağı bildirilmiştir. Sürecin uzaması ve Üyelerimizin ve halkımızın haklı olarak yeni noterin bir an önce açılması talepleri üzerine 13.01.2021 tarihinde Adalet Bakanlığına ulaştırılmak üzere TOBB’ye hitaben yapılan resmi girişim ile sürecin bir an evvel sonuçlandırılarak şehrin batı bölgesi için de 6. Noterliğin açılması talep edilmiştir. Elazığ TSO tarafından başlatılan bu süreçler sonrasında Adalet Bakanlığı tarafından 26 Şubat 2021 tarih ve 31407 Sayılı Resmi Gazete’de Birinci Sınıf Münhal Noterlik İlanı yayınlanmış ve Elazığ’ın 60. Maddede yer alan bilgilendirilmesinde; ‘Kadife ve Lale Sokakla kesişen kavşağın Doğan Çay Sokak ile kesiştiği yerden başlayarak, Doğançay Sokağın Temel Sokak ile kesiştiği yere kadar, buradan devamla Temel Sokağın Doğukent Caddesi ile kesiştiği yere kadar, buradan devamla Doğukent Caddesinin İstiklal Caddesi ile kesiştiği yere kadar olan kısımlarda ve bu kısımlara açılan cadde ve sokakların 50'şer metre derinliklerinde olacak şekilde mevcut noterliklerle haksız rekabet ortamı yaratmayacak uygun bir yerde, Açılmasına karar verilmiştir.Noterler Odası Başkanlığı ile de konu istişare edilmiş ancak Elazığ 5. Noterliği için henüz başvuru yapılmadığı görülmüştür. Dolayısı ile Odamızın talebi ve girişimleri üzerine Adalet Bakanlığı gerekli adımları atmıştır. Ancak ticari bir faaliyet olan Noterlik hizmeti için bu süreç içerisinde halen istekli çıkmamıştır. Takdir edileceği gibi zorla istekli bulunması söz konusu değildir. Elazığ’ın da içinde bulunduğu Münhal Birinci Bölge illeri içerisinde İlimiz için de taleplerin geleceğine inanıyoruz. Dolayısı ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatılan ve bu noktaya getirilen bir süreçte kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve kurumlara haksızlık yapılmaması gerekmektedir. İlimizin ve üyelerimizin menfaatine olan her adımı Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası kararlılıkla atmakta ve doğru bildiği hiçbir girişimden geri durmamaktadır. Bundan sonraki süreçte de aynı duruşu devam edecektir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2021, 16:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Elazıglı
Elazıglı - 3 yıl Önce

Yapıyorsun yapıyorsun..AMA ortada hiçbişey.yokk..gülelimmi ağlayalımmı

S.Erdem
S.Erdem - 3 yıl Önce

Asilhan kardeş,burada sana bir hatırlatma yapayım.Sehir merkezinde bulunan 1-2-3 ncü Noterler tam bir pislik ve mezbelelik yuvası,insanlar içiçe,bu salgın ortamında ahırdan farksız,bir de bunların kapatılıp,yepyeni yeni geniş rahat ve elektronik sıra ile işlem yapabilecekleri, akıllı nezih binalara taşınması şarttır.Biri merdivenden inerken ,yukarı çıkacak kişi tekrar kapıya çıkıp ,inenden sonra girmesi gerekiyor.Bunlara ait bir standart getirilmesi teklifini de yaparsanız,çok büyük bir hizmet yapmış olursunuz.Butun kamu binaları yenilenip mükemmel bir hale geldi,ama ne yazık ki bu üç notere girilecek gibi değil.Simdiden başarılar diliyorum.

SIRADAKİ HABER

banner137