Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri gerçekleştirilecek.

Daha önce Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, hastalığı dolayısıyla aday olmayacağını açıklamıştı.

Ali Şekerdağ ise Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ve Başkan Adayı Ali Şekerdağ ortak bir basın açıklaması düzenlediler.

ARSLAN: SAĞLIK SORUNLARI NEDENİYLE ADAY OLMADIM

Başkan Asilhan Arslan toplantıda yaptığı açıklamada, “Tam seçim sürecine hazırlanırken elimizden olmayan sağlık sorunları nedeniyle bir şekliyle bir seçim kampanyasını yürütebilecek sağlık alt yapımızın olmadığı, aynı şekliyle devam edecek süreçte 4 yıl boyunca mevcut sağlık sorunlarımızın ne gibi sonuçlar doğurabileceğini bilmediğimiz için adaylık sürecinden çekilme kararı almıştık. Bunu da tüm Elazığ kamuoyuna duyurmuştuk” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: MECLİSİMİZDE ALİ ŞEKERDAĞ BAŞKANLIĞIMIZLA YOL YÜRÜMEYE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ’ KARARI ALIND

Asilhan Arslan, “Bugün burada olmamın üç ana sebebi var. Birincisi vefa. Biz 2018 seçimleri için başkanlığa niyetlenip yola çıktığımız zaman Ali Şekerdağ başkanım bizim yanımızdaydı. Bizim yanımızda durdu ve bize destek verdi. O duruştan dolayı biz kendisine teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki onu mahcup etmemişizdir. O bizim için değer. Şekerdağ ailesi ile biz akrabayız. Bir bağımız var. O da bizim için ayrı bir şeref. Bu birinci kısmı. İkinci kısmı, hep diyorum ya biz bir aile olarak, bütün olarak Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasını yürüttük. İstanbul’da tedavi gördüğüm dönemde adaylıkla alakalı süreçte devam edecemeyeceğimiz söz konusu olunca; meclisimiz, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası meclisini temsil eden arkadaşlarımız hepsi ortak bir karar aldılar. Bu karar doğrultusunda Ali Şekerdağ başkanımızın adaylığını yeniden açıklaması hasebiyle bizler ekibimiz, bütün halde, kenetlenmiş halde ‘Ali Şekerdağ başkanlığımızla yol yürümeye devam etmek istiyoruz’ kararı alınmış ve bizde bu kararın neticesinde onların ortak kararına icabet ederek yine saygı duyarak bugün birlikteyiz” şeklinde konuştu.

ARSLAN: BİZLER İNANIYORUZ Kİ EKİBİMİZLE BİRLİKTE ALİ ŞEKERDAĞ BAŞKANIMIZIN BAŞKANLIĞINDA BU MİSYONUMUZ DEVAM EDECEKTİR

Asilhan Arslan, “Üçüncü sebebi de; önemli olan insanlar değil. İnsan ölümlü bir mahluk. Cenap-ı Allah’ın taktir ettiği zaman zarfında bu dünyada var olabiliyoruz, olabileceğiz. Makamlarda geçici; bazen hastalıklar, bazen elde olmayan kazalar bazen vefat sebebiyle bu tür makamları terk etmek zorunda kalabiliriz. Ama yaşayan olan, baki olan misyonlardır. Bu misyonların var olması için eğer bir misyonu temsil ettiysek, Ticaret Sanayi Odasında yaptığımız hizmetler gerçekten bu şehirde hafızlarda güzel izler bıraktıysa, bunlar taktir gördüyse bunların devam etmesi bizim için son derece önemli. Bizler inanıyoruz ki ekibimizle birlikte Ali Şekerdağ başkanımızın başkanlığında bu misyonumuz devam edecektir. Onun için buradayız

ŞEKERDAĞ: TİCARET VE SANAYİ ODASINDA HİÇ SEÇİM KAYBETMEDİK

Ali Şekerdağ, “Adaylık konusu hiç aklımda olmayan bir düşünceydi. Asilhan başkanımıza Allahtan acil şifalar dinliyorum. İnşallah biran önce sağlığına kavuşur. Görev yapmak sadece sanayi ve ticaret odası başkanlığı yapmak değil. İnşallah onu daha yüksek görevlerde görürüz. İstediğimiz arzuladığımız desteği de her zaman vermeye ben şahsım olarak ailem olarak hazırız. Ticaret ve sanayi odası şehrin gerçekten çok değerli bir kurumu. Ticaret dünyasını temsil eden itibarlı gerçekten o itibarlı duruşunu devam ettirmek adına şehrin ihtiyaçlarını ve iş dünyasının ihtiyaçları yerine getirmesi adına gerek bürokrasi gerek devlet kültürü ve gerek şehirdeki bürokrasi ile alakalı çok iyi istişare ve ilişkiler içerisinde olması gereken bir kurum. Ben bunu Asilhan Arslan döneminde çok iyi yapıldığına şahit oldum. İnşallah bizimde amacımız ve gayemiz geçmiş dönemde zaten iki dönem ticaret ve sanayi odası başkanlığı yaptım o kurumda 6 kez üst üste seçime girdik. Allah bizi hiçbir zaman mahcup etmedi. Ticaret ve sanayi odasında hiç seçim kaybetmedik. Ben inanıyorum ki Allah’ın izniyle bu seçimde de çok başarılı bir şekilde seçimi kazanacağımıza inanıyorum” diye kaydetti.