Harput Der Başkanı Kazım Atıcı, Serince Sulama Projesi ile ilgili açıklama yaptı.

ATICI: SULAMA İLE ALAKALI CİDDİ SIKINTILAR YAŞANMAKTADIR

Harput ve Köyleri Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Atıcı, derneğin temsil ettiği bölgede sulama sıkıntısı yaşandığını ve bereketli toprakların susuz kaldığını söyleyerek, “Mensubu olmakla her zaman övündüğümüz Harput’un ve hemen onun hemen yakınında bulunan köylerinin temel problemlerinden biri şüphesiz sulama ihtiyacıdır. Verimli arazilere, çalışkan insanlara sahip bu köylerimizde maalesef tarımsal sulama amaçlı bir tesis bulunmamakta ve köylerimizde sulama ile alakalı ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır.” dedi.

ATICI: ELAZIĞ KAMUOYUNUN VE SİYASİ MAKAMLARIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VARDIR

Yönetim kurulu üyelerini de yanına alarak, yetkililere seslenen Atıcı, Serince pompa sulama projesinin revize edilerek, hayata geçirilmesini talep ederek, “Keban Barajı’nın yapılması ile verimli arazilerinin önemli bir kısmı su altında kalan köylerimizin baraj gölünden su verilerek kayıplarının telafi edilmesi doğal ve yasal hakkımızdır. Yıllardır bu sorunu değişik mecralarda ve makamlarda dile getiren derneğimiz şimdi biraz daha sesini yükselterek bu soruna çare aramaya karar vermiştir. DSİ tarafından etüt ve projelendirme çalışmaları ve fizibilitesi tamamlanan ve her açıdan uygun bulunan Serince Sulama Projesi bu sorunun çözümü adına büyük bir başlangıç olacaktır. Yıllardır yatırım programına alınmayı ve ihale edilmeyi bekleyen projemize revizyon yapılarak güneş enerji sistemi ile işletilmesi haline getirilmesi ve DSİ Genel Müdürlüğünde yatırım programına alınması için gerekli çalışmaların yapılması beklenilmektedir. Kirazı, ayvası ve üzümü başta olmak üzere oldukça zengin bir üretim çeşitliliğine ve kendine has lezzetleri olan bölgemizin alanlarının sulamaya açacak, tarımsal üretim ve çeşitliliği arttıracak olan bu projenin gerçekleştirilmesi için Elazığ kamuoyunun ve siyasi makamların desteğine ihtiyacımız vardır.” diye kaydetti.

ATICI: HARPUT’UN VE KÖYLERİNİN BU PROJEYE İHTİYACI BULUNMAKTADIR

Başkan Atıcı, proje hayata geçirilinceye kadar konuyu gündemde tutmaya devam edeceklerinin altını çizerek, “Harput Der olarak yatırım programına alınana kadar ve ihale edilinceye kadar konuyu gündemde tutmaya ve destek çağrısına devam edeceğiz. Kadim medeniyetimiz Harput’un ve köylerinin bu projeye ihtiyacı bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.