Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl değerlendirmelerde bulundu.

AVCIL: BİZLERİ DERİNDEN ETKİLEMİŞTİR

ELMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Avcıl, “Korona virüsün ilk Çin'de gündeme gelmesi ve daha sonra da bütün dünyaya yayılması insanların birbiri ile iletişim halinde olduğu bu küresel yapı içerisinde, sınırların ortadan kalktığının da en büyük örneği olduğunu belirten Osman Avcıl Çin'de çok ciddi can kayıpların olduğu ve hala tedavi yöntemlerinin devam ettiği bu Üzücü olayın dünyaya ve ülkemize sıçraması bizleri derinden etkilemiştir” ifadelerinde bulundu.

AVCIL: EKONOMİDEKİ SÜRECİ BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUKTA ETKİLEYECEKTİR

ELMÜTDER Başkanı Osman Avcıl, sektörlerin virüsten etkilendiğini fakat mümkün olduğunca iş hayatına devam edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Tabi bu virüsün hem küresel anlamda hem de ülkemiz anlamında da ekonomik etkileri de var. İnşaat sektörü de dahil birçok sektör şu anda virüs ve insanların tedirginliğinden dolayı bir bekleme pozisyonuna girdi buda ekonomideki süreci büyük bir çoğunlukta etkileyecektir” diye kaydetti.

AVCIL: HİÇ BU KADAR KALABALIK OLMAMIŞTI

Konut sektöründe, son dönemlerde müstakil ev ve villa satışlarında yükseliş olduğunu dile getiren Avcıl, "Modern insan hayatı, insanları işlerine yakın kentsel yerlerde yaşamaya zorladı. Ayrıca, merkezdeki konut yoğunluğu hiç bu kadar kalabalık olmamıştı. Huzur, doğal çevre ve özel aile alanına duyulan ihtiyaç artma eğilimindedir. Önümüzdeki yıllarda inşaat sektörünün toplu konut yerine tek konut projelerine doğru ilerlemesini bekleyebiliriz" ifadelerini kullandı.