İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve ELMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl açıklamalarda bulundu.

ELMÜTDER Başkanı Osman Avcıl, bu süreçte sektörün rahatlatılması için tapu harçlarının geçici olarak sıfırlanması ve KDV indirimlerinin tekrar uygulanması talebinde bulundu.

AVCIL: SEKTÖR İÇİN İLAVE ÖNLEMLERE İHTİYAÇ DUYULDU

Başkan Avcıl, “Son yıllarda kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntılar, COVİT-19 salgını nedeniyle sektörün genelinde durağanlaşma meydana geldi. Sektör için ilave önlemlere ihtiyaç duyuldu. Sıfır konut satışlarında geçici bir dönem tapu alım satım harçları sıfırlanarak sıfır konut satışı teşvik edilmeli, konut ve ticari alanların satışında aralık ayında son bulan KDV indirimlerinin tekrar uygulanmalı, uygulandığı takdirde satışlarda yine yukarı doğru bir trend yaşanmalı diye kaydetti.

AVCIL: EN GÜVENLİ YATIRIM ARACI OLAN KONUTA YÖNELMELERDİR

Halihazırda devam eden konut projelerinin tesliminin 2021-2020’i bulacağını ifade eden Başkan Osman Avcıl, konut stoklarının gün geçtikçe erdiğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde konut alıcılarının aradıkları konutu bulamayabilecekleri bir dönem yaşanması söz konusudur. Öte yandan mali piyasalardaki spekülatif iniş çıkışlar nedeniyle, birikimlerini koruma güdüsüyle güvenli liman arayan vatandaşlarımızın zarara uğramamaları için, en güvenli yatırım aracı olan konuta yönelmelerdir” değerlendirmesini yaptı.