Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre inşaat sektöründe yavaşlamanın olduğu hem iç pazarda satışlar hem de yeni projeler için ruhsat alımı düştü.

“DURGUNLUK 250 ALT SEKTÖRÜ ETKİLEDİ”

Konut alıcısı ise bu dönem fırsat mı değil mi kararsız. İnşaat sektörünün içinde bulunduğu durumu, çözüm önerilerini, sektörün yol haritasını ve vatandaşların bu dönemde nasıl pozisyon alması gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulunan İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve ELMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl; “Piyasada bir durgunluk var ve bu 250 alt sektörü de etkiledi. Yapım sürecinden finans sistemine kadar yeni bir dönem başladı. Her kriz kendi fırsatlarını doğurur, bu dönemde bizim için fırsat olabilir. Bugün tüm risk müteahhitlerde. Gereken ne ise yapıldı ve bundan böyle de yapılmaya devam edecek” dedi.

“SEKTÖRE DİSİPLİN GELDİ”

Müteahhitlerin teknik ve mali gücüne göre sınıflandırılması düzenlemesi bakanlık eliyle yapıldığını ve bundan sonra isteyen firmanın istediği büyüklükte iş yapamayacağını belirten Osman Avcıl, “Tam istediğimiz gibi olmasa da en azından bir disiplin geldi denilebilir ama geç kalınmış bir disiplin oldu. Bunun da krizi doğurduğunu, fakat bundan sonrası için önemli bir adım olması sevindirici gibi. Sektöre geç de olsa disiplin geldi” dedi.

“BELEDİYE İLE İSTİŞARELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Aylık Elazığ Belediyesi ile istişare toplantılarının devam edeceğini   toplantılarda sektörün ve meslektaşların sorunların daha çok ivedi bir şekilde dile getirilip çözümün daha hızlı olması noktasında çalışmaların devam edeceğinin de altını çizen Avcıl ‘’En son belediyemiz İmar Planına ait Plan Notları konulu yazıyı derneğimize yazılı olarak bildirilmiş  derneğimiz yönetim kurulu ile yaptığımız toplantılar sonucunda konu ile alakalı görüş teklif halinde belediyemize  sunulmuştur” ifadelerini kullandı.