Başkan Avcıl'dan İnşaat Sektörü Açıklaması

İMKON Yönetim Kurulu üyesi ve Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği başkanı Av. Osman Avcıl Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum ’un konut kampanyası ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Avcıl'dan İnşaat Sektörü Açıklaması

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı ve İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Av. Osman Avcıl Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un konut kampanyası ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

AVCIL: TALEPLERİN ÇÖZÜLMESİNİ VE SEKTÖRÜN GÜÇLENMESİ GEREKLİLİĞİNİ RESMEN HAYKIRDIK

Başkan Avcıl açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “24 Haziran seçimlerinin ardından Yeni Hükümet sisteminin yürürlüğe girmesiyle birlikte İnşaat sektörünün yakın temasta olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığının ilgili icracı Bakanlıklar olarak yeni dönemde sektöre ilgilerini takip ettik. Ancak; İnşaat sektörünün çatı kuruluşu ve STK olarak bizler uzun yıllardan beridir Tüm Türkiye’yi kapsayan sektörel sorun ve taleplerin çözülmesini ve sektörün güçlenmesi gerekliliğini resmen haykırdık. Sektörün sorunu sadece konut satışından ibaret değildir. Sektörün Esas sorunu girdi maliyetleri, vergisel maliyetler, sektörel ve mesleki yasal düzenlemelerdir” dedi.

AVCIL: KONFEDARASYON VE DERNEKLERİMİZİ DİNLEMEDİLER

Başkan Osman AVCIL ‘’Sayın bakanımızın konutta yapmış olduğu kampanya aslında Anadolu’daki inşaat sektörünün sorunlarını dikkate almadan İstanbul’u devamlı esas alarak yaptıkları bir kampanyadır. Anadolu’daki dernekleri ve konfederasyonumuzu dinlemeden inşaat sektörü Adına sadece bir grubun menfaatlerine göre karar almamaları bizleri üzmüş ve rahatsız etmiştir.

AVCIL: BİRİLERİNE RANT MI SAĞLANIYOR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ’un yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan da anlaşılan o ki demir çelik gruplarını makamında kabul edip onların önünü açıcı bir takım girişimlerde bulunulması yine mağdur olan Anadolu insanı tablosunu ortaya koymaktadır.

AVCIL: ZORLU SÜREÇ NASIL AŞILIR?

İlgili bakanlarımızdan ve devletimizden sektörün zorlu süreci aşması adına öncelikli taleplerimiz;

1-Sıfır konut ve işyeri satışlarında tapu harcı ve döner sermaye bedelinin sıfırlanması,

2-İnşaat sektöründe kullanılan temel inşaat malzemelerinden son bir yıl içerisinde %50’ yi geçen zamlı ürünlere ait KDV oranının %18’ den %9’a geçici olarak indirilmesi,

3-Mevcut ekonomik şartlar göz önüne alınarak kamu müteahhitlerine fiyat farkı ödenmesi,

4- İçeride daralan müteahhitlik piyasasının desteklenerek yurt dışına daha güçlü taşınması,

5-vergi ve harç oranlarının makul seviyelere indirilmesi

6-Sektörün güçlenmesi, kalıcı ve güvenilen bir sektör olarak varlığını sürdürmesi için müteahhitlik mesleğini idari, teknik ve mesleki olarak düzenleyen yasal düzenleme yapılması konuları önem ve öncelikli olarak çözüme kavuşturulmalıdır.

AVCIL: SEKTÖRÜN GERÇEK SAHİPLERİNİ DİNLEYİN

Başkan Avcıl, Sorunlara istismarcı zihniyetin ortaya attığı sözde çözüm önerileriyle yaklaşmak ileride telafisi güç zararlara ve sıkıntılara sebep olacaktır bu nedenle Sektörün gerçek sahiplerine ve temsilcilerine kulak tıkamamalıdırlar” şeklinde açıklamada bulundu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2018, 23:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mesut
Mesut - 6 yıl Önce

En son haber eksi haber arşivine baksın 12-14 ay önce inşaat batacak demiştim bu iyi günleri taşra şehirlerde 700 bin tl daire vermenin bedelini ödeyecek hepsi Nişantaşı’nda 300 bin Euro daire aldm Elazığ da daire fiyatı aynı

Mesut
Mesut - 6 yıl Önce

Devlet keriz yemiyen domuz....Elazığ gibi şehirler de en kral daire 400-450 en iyisi önce siz arsa fiyatlarını bi çekin aşağı mütahitller de geçirme politikası uygulamasın bakın işler nasıl açılıyor

Kamu
Kamu - 6 yıl Önce

Başkanım mütaitlere niye fiyat farkı ödensinki;içinde beton olan işi P tenzilatla alan mütaite ne demeli,yüksek Kırım atarken bizemi sordular

SIRADAKİ HABER

banner137