İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl, kısa vadede çok büyük kazançlar elde etmek isteyen yatırımcılara önerilerde bulundu.

AVCIL: TOPLUMSAL FELAKETE YOL AÇMAKTADIR

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl, ''Bugüne kadar mevduat faizlerinin yüksek olmasından dolayı vatandaşların faiz getirisi için parasını bankaya yatırması dinimizin temel değerlerine aykırıdır aynı zamanda ileri düzeyde toplumsal felakete de yol açmaktadır. Fakat bu trend önümüzdeki aylarda değişim gösterecek, yani parayı bankaya yatırırım daha çok kazanırım mantığı bitecek” dedi.

AVCIL: YÜZDE 20’LİK BİR ARTIŞ OLACAKTIR

Arsa fiyatlarında düşüşün aksine sürekli yükselen durum meydana geldiğini belirten başkan Avcıl, ''Bugün için arsa fiyatlarında hiçbir düşüş yaşanmadı. Ama maliyetler son 3 yılda neredeyse 3 kat arttı. Fakat bu durum fiyatlara çok yansıtılamadı. Piyasaya baktığınızda satış fiyatlarının halen olması gerekenin yüzde 30 altında seyrettiğini görüyoruz. Yani bugün yeni bir konut yapmak isterseniz örneğin maliyeti 100 lira iken, 6 ay veya 1 yıl önce yapılmış benzer bir konutu 70 liraya bulabiliyorsunuz. Banka kredi faizlerinin düşmesiyle yeniden güncellenecek gayrimenkul fiyatlarında en az yüzde 20’lik bir artış olacaktır” diye kaydetti.

AVCIL: YAPTIĞI YATIRIMIN KENDİSİNE %50 KAR KATTIĞINI ANLAYACAKTIR

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl  “Banka faizlerinin yüksek olmasının vatandaşı yanılttığını ve bu noktada yatırımların büyük kısmının bankaya yatırıp kazancına kazanç kattığını dile getiren Başkan Avcıl ‘’Çok değil birkaç ay içinde kredi faiz oranları düşüp tekrardan konut fiyatları hak ettiği değeri alacak ve vatandaş konuta yaptığı yatırımın kendisine %50 kar kattığını anlayacaktır” açıklamalarını kaydetti.