Memur Sen İl Temsilciğinin yeni döneminde yeniden başkanlık görevini yürütecek olan İbrahim Bahşi, yönetimini tanıttı ve beşinci dönem toplu sözleşme masasına taşıyacakları konuları açıkladı.

BAHŞİ: BU GÖREVİ BİZE TEVDİ EDEN ŞUBE BAŞKANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

İbrahim Bahşi, “Memur Sen Konfederasyonuna bağlı 13 şube başkanımızın katılımı ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda yapılan istişare sonucu şube başkanlarımızın ortak mutabakatı ile yeniden Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliği görevi şahsıma tevdi edildi. İl Sekreterimiz Zülküf Şimşek Büro Memur-Sen Şube Başkanımız, Teşkilatlanma Sekreterimiz Selçuk Kılıç Sağlık-Sen Şube Başkanımız, Mali İşler Sekreteri Muhammed Fatih Tursun TOÇ Bir-Sen Şube Başkanımız, Sosyal İşler Sekreterimiz Kenan İnallı Enerji Bir-Sen Şube Başkanı, Basın ve İletişim Sekreterimiz Süleyman Topuzoğlu Birlik Haber-Sen Şube Başkanımız bu şekilde teşkilat şemamız oluştu. Ben tekrar bu görevi bize tevdi eden şube başkanlarımıza teşekkür ediyorum, Allah kendilerinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

BAHŞİ: KAMU ÇALIŞANLARININ GÜR SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Yeni dönemle birlikte çalışmaların devam edeceğini ifade eden Bahşi, “Önümüzdeki dönemde Elazığ’daki kamu çalışanlarının gür sesi olmaya devam edeceğiz. Haklı mücadelemizi sürdürüp emek ve alın terimizin karşılıksız kalmaması için mücadelemizi aynı heyecanla sürdüreceğiz. Memurlarımızın sosyal ve ekonomik haklarının iyileştirilmesiyle beraber özgürlük alanlarının da genişletilmesi için gayret ve çabalarımızı arttıracağız. Soylu sendikal mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz inşallah. Memur-Sen 2019 yılı Temmuz ayı rakamlarına göre üye sayısını 1 Milyon 19 Bin 853’e yükselterek Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olma özelliğini sürdürdü. Memur-Sen’e bağlı sendikalar 11 hizmet kolunun 11’inde de yetkili olma başarısını bir kez daha tekrarladı. En yakın konfederasyona 606 Bin’e yakın bir fark atan Memur-Sen 1 Milyonu aşan üyesiyle rakipsizliğini bir daha ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.

BAHŞİ: KAZANIMLARIMIZI İNŞALLAH BU DÖNEM ELDE EDECEĞİZ

5. dönem toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde çalışmalara başladıklarını, sorunları tespit ettiklerini belirten Bahşi, “Beşinci dönem toplu sözleşmenin gerçekleşeceği 2019 yılında sendika üyesi Palu görevlilerinin %60’ının sorumluluğunu doğrudan üstlenerek dolaylı olarak kamu çalışanlarının tümünün sorumluluğunu üstlenerek 1 Milyondan fazla üye sayımız toplu sözleşmeye hazırlık çalışmalarındaki motivasyonumuzu ve toplu sözleşme masasında gücümüzü arttıracaktır. Bu vesile ile beşinci dönem toplu sözleşme sürecinin kamu görevlilerinin yeni hakları, hak ettikleri mali imkanlara ve çalışma şartlarına sahip olmasını sağlayacak bir içerikle sonuçlanması noktasında çalışmalarımızın sürdürdüğümüzü de deklare ediyoruz. Beşinci dönem toplu sözleşme süreci resmi olarak başlamamış olsa bile bizim için süreç aslında başlamış bulunmaktadır. Tüm hizmet kollarında komisyonlar kurarak, çalıştaylar düzenleyerek çalışmalarımızın, çalışanlarımızın sorunlarını tespit ettik ve rapor haline getirdik. Daha önceki topu sözleşmelerde kazandığımız 258 kazanımın yanında yeni kazanımlar elde edeceğimiz beşinci dönem toplu sözleşme masasında çözülmesi gereken konuların başında siyaset ve görev hakkının verilmesi, vergi diliminin %15’te sabitlenmesi, enflasyon oranının eşer mobil sisteme göre yapılması, yardımcı hizmetlerde çalışan arkadaşların genel idare hizmetler sınıfına alınması, tüm memurların ek göstergeden eşit olarak faydalanması, sözleşmeli personelin kadroya alınması, emeklilere de aile yardımının ödenmesi, dayanışma aidatının verilmesi şeklinde bu kazanımlarımızı inşallah bu dönem elde edeceğiz” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL