Başkan Bankur: Yüzde 5 İlave Artış Beklentileri Karşılamamıştır Seyyanen Zam İstiyoruz

Türk Büro Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur yaptığı açıklamada memur ve emeklilere yapılan %5 ilave artışın beklentilerini karşılamadığını belirtti.

Başkan Bankur: Yüzde 5 İlave Artış Beklentileri Karşılamamıştır Seyyanen Zam İstiyoruz

Türk Büro-Sen geçtiğimiz gün, memur ve emeklilere verilen %25’lik zammın yetersiz olduğunu söyleyerek Twitter’da etkinlik başlatmıştı.

Akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında yaptığı açıklamada maaş artış oranının %30’a çıkarıldığını duyurdu.

Türk Büro Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur yaptığı açıklamada %5 ilave artışın beklentilerini karşılamadığını belirtti.

BANKUR: KAMU ÇALIŞANLARININ BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMAMIŞTIR

Maaş artış oranının %30’a çıkarılmasının kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamadığını vurgulayan Başkan Bankur: “Türk Büro-Sen olarak, dün açıklandığı an itibariyle %25’lik zammın yetersiz olduğunu ve beklentileri karşılamadığını kamuoyu ile paylaşmıştık. Nitekim akşam bu amaçla gerçekleştirdiğimiz Twitter etkinliğine kamu çalışanlarının vermiş olduğu desteğin sesi bugün yapılan açıklamayla yankı bulmuştur. Bunun üzerine Sendikamızın Bağlı Olduğu Konfederasyon Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu acil toplanarak talep ve beklentiyi Cumhurbaşkanımıza iletme kararı almıştır. Bu sabah Cumhurbaşkanlığı makamı ile yapmış oldukları görüşme ile kamu çalışanlarının beklentisini Cumhurbaşkanlığı makamına iletmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanının bugün Grup toplantısında yaptığı açıklamada, maaş artış oranının %30’a çıkarılmasıyla önemli bir adım atılmış ancak, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamamıştır” ifadelerini kullandı.

BANKUR: TÜRK MEMURU KİMİN NASIL BİR MÜCADELE VERDİĞİNİ GÖRÜYOR

Türk Büro Sen Elazığ Şube Başkanı Bankur mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerinin altını çizerek: “Gelinen bu noktada, kamu çalışanlarına ve emeklilerimize seyyanen bir ücret artışı yapılması yaşanan ücret adaletsizliğinin ve gelir kaybının giderilmesi anlamında en doğru yaklaşım olacaktır. Ayrıca Dün %25 zamma alkış tutanlar bugün ki artışı kendilerinin başarısıymış gibi Kamuoyunun zihniyle dalga geçmektedirler. Türk Memuru da, Asil Türk Milleti de Kimin nasıl bir mücadele verdiğini görüyor. Bir kez daha görülmüştür ki, memurumuzun sendikal mücadeleye destek vermesi kazanımların asıl mimarıdır. Bu vesileyle dün gerçekleştirmiş olduğumuz etkinliğe büyük katılım sağlayarak kamu çalışanlarının sesi olmamızı sağlayan kamu görevlilerimize ve emeklilerimize teşekkür ediyor, mücadelemizin kararlılıkla süreceğini bir kez daha ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137