21. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram ve Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz Medya Grubumuzu ziyaret etti.

BAYRAM: HANGİ MAKAMDA ÇÖZÜLECEKSE PROBLEMLERİMİZİ ORAYA İLETECEĞİZ

Elazığ’da gerçekleştirilecek olan toplantının önemine ve içeriğine değinen Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, “Gündemde hazine destekli kullandırmış olduğumuz kredisi, cazibesi, espirisi anlatılacak. Esnaf arkadaşlarımız aldıkları kredileri nasıl kullanırlarsa kendileri için cazip olacak, nasıl kullanamazlarsa cazip olmayacak, mük olacak, getirisinden çok götürüsü olacak daha çok bunları konuşacağız. 2 ay içerisinde hem bölgemizde hem de Türkiye genelindeki karşılaştığımız küçük esnaf ve sanatkarın karşılaştığı problemleri konuşacağız, çözüm yollarını arayacağız. Bölge Birliği Başkanı olarak benim çözebileceğim konular varsa çözeceğiz, çözmediklerimizi de ben aynı zamanda TESKOMB yönetim kurulu üyesiyim Ankara’da. Genel başkanımızla, yönetim kurulu üyelerimizle, hangi bakanlıkla, hangi makamda çözülecekse problemlerimizi oraya ileteceğiz” ifadelerini kullandı.

KURNAZ: TEK AMACIMIZ ELAZIĞ’A HİZMET ETMEK

Toplantının Elazığ esnafı açısından önemli olacağını belirten Harput Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, “Toplantının asıl amacı kooperatif başkanlarıyla istişare edip krediler hakkında bilgi vermektir. Bu toplantıda yeni almış oluğumuz hizmet binamıza denk getirdi sayın bölge başkanımız. Ben ona binaen sayın bölge başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizim tek amacımız şu; Elazığ’a hizmet. Başka da hiçbir şeyimiz yok. Yeni yerimizin adresi; Hürriyet Caddesi Vakıflar Bankası üstü. Yapacağımız hizmet daha önce bulunduğumuz yer konum olarak dar bir yerdi. Sayın başkanımızda görmüştü yerimiz. Şimdi yerimizi artık kurumsal bir kimlik haline getirdik. Yani bir banka şubesine nasıl gidiyorsan, müşteri bazında nasıl dinlenmen gereken, oturman gereken müşteri hizmetlerini veren memurla nasıl ilgilenilmesi gerekiyorsa ben kooperatifi Elazığ’da böyle düşündüm. Tıpkı bir banka sistemi gibi. Ki basınımız aracılığıyla kooperatifimiz tanıtılacaktır. Biz orada banka şubesi kurduk bir nevi. Daha güzel hizmet etmek, müşterinin içeri girdiğinde eğer memurun masasında esnaf varsa orada oturup yeri olmalı” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL