Yavru vatan Kıbrıs'ta adaya huzur ve güvenin tesis edildiği Kıbrıs Barış Harekatı'nın üzerinden tam 48 yıl geçti.

Muharip Gaziler Derneği üyeleri Kıbrıs Barış harekâtının 48. Yıl dönümünü kutlamak ve şehitlerimizi anmak için bir araya geldi.

Muharip Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Namık Bulut Kıbrıs Barış harekâtı ile ilgili bilgi verdi.

Başkan Bulut, “EOKA’cı katiller 15 Temmuz 1974 yılında kıbros’ta darbe yaparak kontrolü ele geçirdiler. Bu darbe aslında Türkiye’yi batıdan güneye kuşatıp ülkemizi Akdeniz’den tehcir ederek yaşam alanımızı daraltmak istenen Yunanistan’ın bir planıdır. 15 Temmuz darbesi ile Kıbrıs adasının Yunanistan’ın kontrolüne girmesi Türkiye’ye karşı bir tehdit oluşturmuştur ve Kıbrıs Türkünü de katliam ile karşı karşıya bırakmıştır. Bu durum karşısında garantör devlet olan Türkiye Kıbrıs’a müdahale etmek zorunda kalmıştır” diye kaydeti.

BULUT: 48 YIL SONRA YİNE COŞKULUYUZ

Başkan Bulut, “Ada 48 yıldır barış ve huzur içerisindedir. Kıbrıs Türkü 20 Temmuz 1974’ten itibaren kendi vatanlarında ve kendi bayrağı altında hür ve bağımsız yaşamaktadırlar. Mehmetçiğin uğrunda kan döktüğü, can verdiği toprak artık Kıbrıs Türkü’nün vatanıdır. Vatan toprağı geri verilemez kaderine terk edilemez. Kıbrıs’ta Türk varlığını yaşatmak gelecek nesillere ve bu topraklar uğruna bir namus borcudur. 48 yıl sonra yine coşkuluyuz” ifadelerini kullandı.