25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü nedeniyle CHP Kadın Kolları Başkanı Ayten Çekil bir açıklama yaptı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Ayten Çekil’in açıklamaları şöyle;

“GÜVENCESİZLİĞE SIKIŞTIRILMIŞ HAYATLAR YAŞIYOR”

“Kadınlar şiddete, istismara, yoksulluğa, güvencesizliğe sıkıştırılmış hayatlar yaşıyor. Kadınların kıyafetinden kaç çocuk doğuracağına, nafaka hakkından İstanbul Sözleşmesi’ne kadar uzanan ellere, gereken cevabı her gün büyüttüğümüz örgütlü mücadelemiz ile veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.

“DİRENDİKLERİ İÇİN TUTUKLANDIKLARI VE TECAVÜZ SONUCU ÖLDÜRÜLDÜLER”

60 yıl önce Dominik Cumhuriyeti’nde yaşayan ve tarihe ‘kelebekler’ olarak geçen Mirabel kardeşlerin ülkedeki diktatörlüğe karşı direndikleri için tutuklandıkları ve tecavüz sonucu öldürüldüler. Bütün dünyada kadınlar, bu üç kız kardeşten aldığı mücadele bayrağını daha da ileri taşımanın inancı ve dayanışması içinde CEDAW’dan, İstanbul Sözleşmesi’ne kadar önemli uluslararası anlaşmaların hayata geçirilmesini sağladı. Kadınlar şiddete, istismara, yoksulluğa, güvencesizliğe sıkıştırılmış hayatlar yaşıyor.

“MÜCADELENİN VE KAZANIMLARIN HABERCİSİ OLSUN”

Kadınların kıyafetinden, kaç çocuk doğuracağına, nafaka hakkından İstanbul Sözleşmesi'ne uzanan ellere gereken cevabın örgütlü mücadele ile veriyoruz. Kadına yönelik şiddet politiktir diye haykırmayı sürdüreceğiz. Siyaset yapmaktan da emeğimizin hakkını savunmaktan da vazgeçmeyeceğiz. Eşit, özgür ve demokratik bir gelecek; biz kadınların ellerinde yükselecek. Yaşamın her köşesini sevgiyle, barışla, kardeşlikle, güvenli bir gelecekle donatacağız. El ele verip, önce eril zihniyeti sonra dünyayı değiştireceğiz. Cesaret biziz. Azim biziz. Emek biziz. Biz kadınlarız. Biz her iki kişiden biriyiz. Bu 25 Kasım hepimize; kardeşliğin, dayanışmanın, eşitliğin, mücadelenin ve kazanımların habercisi olsun.”