Türk Ocakları Elazığ Şube Başkanı Vahit Dabak “21 Mart Nevruz Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Türk Ocakları Elazığ Şube Başkanı Dabak yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“Türkler, tarihin ilk dönemlerinden beri baharın gelişini kendilerine has ritüelleriyle kutlamışlardır. Baharın doğaya esenlik veren o güzel havasını soluyan Türkler, baharın müjdecisi olan günü Nevruz yani Yenigün olarak isimlendirmişlerdir. Türklüğün ayak izinin bulunduğu her coğrafyada kutlanan bu güzel bayram, tarih boyunca Türk boylarının birlik ve beraberliklerini pekiştiren bir unsur olmuştur. Öyle ki milletimizin zaman algısını en iyi yansıtan On İki Hayvanlı Türk Takvimi ve Celali Takvimi gibi milli takvimlerimizde bile Nevruz yılın ilk günü olarak kabul edilmiştir.

“TÜRKLÜĞÜN ZOR DÖNEMLERİNİN BİTİŞİ NEVRUZ GÜNÜNE DENK GELMİŞTİR”

Türklüğün zor dönemlerinin bitişi Nevruz gününe denk gelmiştir. Misal Ergenekon’a sıkışan milletimiz bir Nevruz günü kendilerine bent olan dağları eriterek özgürlüğe erişmiştir. Türklükle bu kadar hemhal olmuş milli bir günün zamanımızda yabancı ellerde yabancı menşeili şer odaklarınca kullanıldığını görmek fazlasıyla üzücüdür. Nevruz ‘u Türklükten koparıp farklı yerlere yamayarak kötü emellerine alet edenlere inat bu günün bütün Türk dünyasına birlik ve beraberlik getirmesini diliyoruz. Fakat bahara eriştiğimiz bu günde Türk dünyasının muhtelif yerlerinde acı, hüzün ve gözyaşı vardır.

“MİLLETLERİ SEVİNÇTE VE HÜZÜNDE BİR ARAYA GETİREN ANLARIN KUTSİYETİ MALUMDUR”

 Doğu Türkistan’da Çin zulmüne uğrayan Uygur kardeşlerimiz için bu güzel günün müjdelediği baharın bir anlamı yoktur. Kırım’da esaret altında sıkıntı yaşayan Tatar Türkleri için bahar çiçeklerinin kokusunu almak mümkün değildir. Suriye ve Irak’ta çatışmanın ve savaşın içinde özgürlüğe hasret yaşayan Türkmen kardeşlerimiz için Nevruz sadece ismen vardır. Nevruz’un bize bunları hatırlatması birliğimizin sembolü olmasından ileri gelmektedir. Milletleri sevinçte ve hüzünde bir araya getiren anların kutsiyeti malumdur. Nevruz bahar coşkumuzu ve sevincimizi en güzel şekilde yansıttığımız milli bir bayramımızdır.

Elazığ Türk Ocağı olarak Nevruz bayramını kutluyor ve nice bayramlara milletçe erişmeyi yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Milletimizin her ferdinin huzurla, özgürlükle, mutlulukla yaşayabileceği bayramları görmesi dileğiyle; Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”