Başkan Demir, “Ülkenin’ Yüzde 60’ı Fakirliğe Mahkum Edildi”

 Gelecek Partisi Elâzığ İl Başkanı Adnan Demir, asgari ücrete yapılan zammı dile getirerek, “Ülkenin yüzde 60’ı fakirliğe mahkûm edildi. İşçiye, emekçiye reva görülen bu mudur?”

Başkan Demir, “Ülkenin’ Yüzde 60’ı Fakirliğe Mahkum Edildi”

Yeni yıl için asgari ücret belirlendi. 2021 yılı içerisinde asgari ücret brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş oldu. Uzun süredir muhalefet partileri tarafından asgari ücretin 3 bin liranın üzerinde olması gerektiği dile getirilirken yeni fiyatın 3 bin liranın altında kalmasına Gelecek Partisi Elâzığ İl Başkanı Adnan Demir, tepki gösterdi. Türkiye’nin yüzde 60’ının asgari ücret ile geçindiğine dikkat çeken Demir, vatandaşın kurtuluşunun erken seçim olduğunu da ifade etti.

“YENİ ÜCRET NE FATURALARA NE DE İŞÇİNİN AİLESİNİN GEÇİMİNE YETMEYECEK”

  Türkiye’de uygulanmaya çalışılan ucuz iş gücü politikalarına da tepki gösteren Demir, “Yönetim kadroları tarafından uzun yıllar boyunca ucuz iş gücü mantığı ile yürütülen sistem bugün işçinin emeğinin çalınmasına, hakkının yenmesine kadar gelmiştir. 2021 yılı içerisinde asgari ücreti 2 bin 825 lira olarak açıklamakla, ülkenin yüzde 60’ı fakirliğe mahkûm edildi. İşçiye, emekçiye reva görülen bu mudur? Yeni ücret ne faturalara ne de işçinin ailesinin geçimine yetmeyecek. Ülkemizde uygulanan asgari ücret, neredeyse kölelik sistemi diyebileceğimiz Çin’deki işçi koşulları ile yarışır halde. Ülkesini düşünmeden yaşayanlar, vatandaşının elindeki nasırı görmezden gelenler, evladına pantolon alamadığını için canına kıyan babayı unutanlar altına girdikleri vebalin hesabını nasıl ödeyecek? Türkiye’mizin üstündeki yükten kurtulmasının en kolay çözümü erken seçimdir. İnşallah ilk seçimlerde Geleceğin Türkiye’sini inşa etmek adına iktidara gelecek, bu içimizi burkan, işçiyi günlük 5 litre sıvıyağ ücretine çalıştıran sisteme bir son vereceğiz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ruhat
Ruhat - 3 yıl Önce

Yoruma bile değmez.

SIRADAKİ HABER

banner137