Başkan Doğan Güven Tazeledi

Şavaklılar Derneği dördüncü olağan kongresini gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen kongrede Başkan Naim Doğan güven tazeledi.

Başkan Doğan Güven Tazeledi

Şavaklılar Derneği, dördüncü olağan kongresi gerçekleştirildi.

Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen kongrede divanın oluşturulmasının ardından konuşan Başkan Naim Doğan, derneğin 2011 yılında kurulduğunu belirterek, hedeflerinden bahsetti.

DOĞAN: ÜYELERİMİZ SIKINTI VE SORUNLAR KARŞISINDA YALNIZLIK HİSSİNE KAPILMADAN RAHATLIKLA DERNEĞİMİZİN KAPISINI ÇALMAKTADIR

Başkan Doğan, “Topluluğumuz arasındaki dağılmışlığın önüne geçmek, birlik ve beraberliği arttırmak, kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmek, kendi öz kültürümüzü yaşatmak, örf ve adetlerimizin nesiller boyu unutulmamasını sağlamak ve sorunlarımızı tek bir merkezde toplayarak çözümünü sağlamak amacıyla kurduğumuz Şavak-Der 2011 yılında emekleyerek çıktığı yolculuğa şükürler olsun ki koşarak devam etmektedir. Çünkü bizler klasör ve tabela dernekçiliğinin ötesinde toplumumuz ile iç içe dernekçilik yaptık ve onlarla, sizlerle beraber yürüdük. Eskiden insanlarımız sorun ve sıkıntılarını kahve köşelerinde muhataplarıyla değil, birbirleriyle konuşup dururlardı. Gelinen noktada üyelerimiz sıkıntı ve sorunlar karşısında yalnızlık hissine kapılmadan rahatlıkla derneğimizin kapısını çalmaktadır” ifadelerini kullandı.

DOĞAN: DERNEĞİMİZ DAHA ÇOK DAYANIŞMA VE UZLAŞMACI OLMUŞTUR

Başkan Naim Doğan, “Üyelerimizin sıkıntıları noktasında söz ve savunma hakkına sahiptir. Bunu yaparken insanlarımızın sıkıntılarına meşru ve makul düzeyde çözüm üretmeye çalıştık. Çözüm üretme yöntemimiz hiçbir zaman çatışmacı değil, daha çok dayanışma ve uzlaşmacı olmuştur. Üyelerimiz şunu da bilmelidirler ki derneğimiz icra makamı değildir. Bazı sorunları çözme noktasında gücü ve nefesi yetmemiş olabilir. Bu konuda insanımızın eleştiri hakkı olmakla birlikte aynı dinin mensupları, aynı kaynaktan beslenen kardeşler olarak eleştirilerimiz yıkıcı, kırıcı ve küstürücü değil; yapıcı olmalıdır. Derneğimizin meziyetlerini de taktirle karşılamalı ve güzel hasretleriyle sevinmeliyiz” şeklinde konuştu.

Tek liste ile gidilen kongrede Başkan Doğan güven tazeledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137