Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ve Genel Sekreter Murat Çiçek, geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Aracılık Sistemi İstişare Toplantısı’na katıldı.

DUMANDAĞ: YENİ BİR DÖNEME GEÇTİK

Toplantı hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Dumandağ, “Tarım ürünlerinin alım – satım işlemlerinde artık yeni bir döneme geçtik. Vatandaşlarımız bu yeni dönemde Menkul Kıymetler Borsasında hisse senetlerine, altına, dövize nasıl yatırım yapıyorlarsa, Elektronik Ürün Senetleri ile yerli ürünlerimiz olan arpaya, buğdaya da aynı şekilde yatırım yapabileceklerdir. Bizde bu geçiş sürecinin sağlıklı yürümesini sağlamak için Elazığ Ticaret Borsası olarak yeni bir aracı şirket kurarak Elazığ, Bingöl, Muş ve Tunceli olmak üzere 4 ilde kapsamlı bir hizmet ağı sunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda 2018 yılında kuruluşu gerçekleştirilen; TOBB ve Ticaret Borsalarının kurucu ortağı olduğu Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş. 'nin (TÜRİB) faaliyete geçmesiyle birlikte çiftçilerimizin, müstahsillerimizin, tüccarlarımızın ve yatırımcılarımızın Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) alım satımı işlemlerini http://www.turib.com.tr adresinden erişileceğini "TÜRİB İşlem Platformu" üzerinden doğrudan emir girme yoluyla gerçekleştirileceğini belirterek ; "TÜRİB'in faaliyete geçmesini takiben, TÜRİB' in acentesi olan Elazığ Ticaret Borsası Elazığ, Bingöl, Muş ve Tunceli illerinde ELÜS'e ilişkin Borsacılık faaliyetlerini gerçekleştirme yetkisine sahip olmuştur.

DUMANDAĞ: EN KISA SÜREDE YERİNE GETİRMELERİ GEREKMEKTEDİR

Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, “Elazığ Ticaret Borsası, acentelik hizmeti kapsamında ELÜS yatırımcıları tarafından kayıt yaptırılabilecek Ticaret Borsasıdır. TÜRİB'de işlem yapılan ürünler arpa, buğday, mercimek, mısır olup ürün yelpazesi ileri ki aşamalarda genişletilerek hizmet verecektir. Yatırımcıların ELÜS işlemlerine ilişkin herhangi bir kesintiye uğramadan devam edebilmesi için Borsamızdan TÜRİB'e kayıt işlemlerini en kısa sürede yerine getirmeleri gerekmektedir. Ayrıca, gerekli teknik alt yapı Borsamızda sağlanmış olup, yatırımcılarımızın kurumumuz ile irtibata geçmesini beklemekteyiz" dedi.

Toplantının ardından TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşen Dumandağ, Hisarcıklıoğlu’nu Elazığ’a davet etti.

 HİSARCIKLIOĞLU: ELAZIĞLI KARDEŞLERİMİZE BURADAN SELAMLARINI İLETİYORUM

Bu daveti olumlu karşılayan Hisarcıklıoğlu önümüzdeki ay Elazığ’a program yapılması talimatını vererek: “Tüm Elazığlı kardeşlerimize buradan selamlarını iletiyorum” dedi.

DUMANDAĞ, TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI HADİ TUNÇ’U MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

TÜRİB toplantısından sonra Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç’u makamında ziyaret eden Yönetim Kurulu Başkanı M.Ali Dumandağ ve Genel Sekreter Murat Çiçek, İlimizde kurulacak olan Elazığ Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili işlemlerin hızlandırılarak bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin  arpa desteğinin devam etmesi gerektiğini ve üyelerimizin sorunlarını ve taleplerini Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç’a iletti.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç, Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı M.Ali Dumandağ ve Genel Sekreter Murat Çiçek’e bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek Elazığ Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi ile alakalı işlemlerin takipçisi olduklarını ve bu konuda her türlü desteği vereceklerini bildirdi. Ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisinin arpa desteği hususuna da değinen Tunç, depoların hali hazırda dolu olduğunu ve devamının da geleceğini belirterek arpa ihtiyacının karşılanacağı hususunda üreticilerimizin müsterih olmaları gerektiğini iletti.