Başkan Dumandağ, “Elazığ ve Çevre İllerde Kuraklık Sorunu Ciddi Seviyelerde”

"Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölge İstişare Toplantısı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Bölgede yer alan Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarının katılımı ile video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Toplantıya Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ'da katıldı.

Başkan Dumandağ, “Elazığ ve Çevre İllerde Kuraklık Sorunu Ciddi Seviyelerde”

Başkan Mehmet Ali Dumandağ toplantıda söz alarak, Elazığ’ın ve çevre illerin kuraklık sorunlarını dile getirdi.

DUMANDAĞ: ELAZIĞ VE ÇEVRE İLLERDE KURAKLIK SORUNU CİDDİ SEVİYELERDE

Başkan Mehmet Ali Dumandağ, “Pandemi süreci tarım ve hayvancılığın ne kadar önemli ve stratejik bir yere sahip olduğunu gösterdi. Özellikle son yıllarda kuraklık nedeni ile tarım ve hayvancılık sektörlerinde ciddi sorunların yaşandığını, Yaşanan bu kuraklıkla beraber yer yer pancar üreticilerinin pancarlarını sökmeye başladığına değinerek.

Kuraklık nedeni ile tarım alanlarının olumsuz bir şekilde etkilenmesi ve buna bağlı olarak yem bitkilerinde alınan verimsizlik nedeni ile hayvancılığında olumsuz etkilendiği görülmektedir. Yaşanan bu sorunların çözümü açısından İller bazında planlanan veya çalışmaları devam eden Sulama Projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi büyük önem arz etmektedir” dedi

DUMANDAĞ: PANDEMİ SOSYAL VE EKONOMİK HAYATA BÜYÜK ZARAR VERDİ

Başkan Mehmet Ali Dumandağ, “2020 Yılı Mart ayı itibari ile Ülkemizde görülmeye başlayan pandemi süreci sonrası üreticimiz, esnafımız, sanayicimiz ve vatandaşımız zor günler geçirmektedir. Bu zor zamanda verilen Kısa Çalışma Ödeneği’nin uzatılması ekonomiye can katmıştır.

Başkan Mehmet Ali Dumandağ, “Ancak pandemi sürecinde kapanan işletme sayıları her geçen gün artmakta ve ticaret durma noktasına gelmektedir. Bu nedenle üreticimizin, sanayicimizin ve esnafımızın SSK ve vergi ödemelerinde yükünün azaltılması veya ödemelerin ötelenmesi gibi desteklemeler elzem hale gelmiştir” diye ifade etti.

DUMANDAĞ: İŞLETME SERMAYESİ İÇİN ACİL FİNANSMAN DESTEĞİ GEREKİYOR

Artık Avrupa Birliği standartlarında ahırlarımızın, çiftliklerimizin ve sanayi işletmelerimizin sayısı her geçen gün artmakta, ancak özellikle hayvancılık sektöründe besi girdi maliyetlerinde yaşanan ciddi artışlar ve işletme sermayelerinin projelerdeki eş finansmana verilmesi, hayvancılıkla uğraşan işletmelerde sermaye yetersizliğine neden olmuştur. Hal böyle olunca yapılan bu modern tesislerde kapasite kullanım oranı % 20 ile % 40 seviyelerinde kalmıştır.

Ahırlardaki kapasite kullanım oranlarını arttırmak ve hayvancılık sektörünü canlandırmak, çiftçilerimize ve üreticilerimize destek olmak adına tarım, hayvancılık ve sanayi işletmelerimize ve bu sektörlerle doğrudan bağlantılı olan esnaflarımıza faizsiz kredi desteği verilmesi üreticilere derin bir nefes aldıracak ve birçok yerde durma noktasına gelen sektöre can suyu niteliğinde olacaktır. Aynı zamanda verilen kredilerde kolaylıklar sağlanması, kefil, ipotek vb. taleplerde bulunulmaması gerekmektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2021, 12:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
..........
.......... - 3 yıl Önce

Yağmur duasına çık dumandağ

SIRADAKİ HABER

banner137