Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve İl Başkanı Şerafettin Yıldırım Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya gelerek şehirde devam eden konutlar ve yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunmuştu.

Ziyaretin ardından AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım yaptığı değerlendirmede Ankara’da Elazığ'ın sorunlarının çözümü noktasında önemli görüşmeler yaptıklarını belirtmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran’da, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurumun ziyaretinin ardından yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

DURAN: BU ŞEHRİN ARTIK KİMSENİN SİYASİ ŞOVUNA İHTİYACI YOK

Başkan Duran, “Biz bu ziyareti biz ilk başta güzel bir gelişme karşılamıştık. Fakat devamında yapılan açıklamada tam bir hayal kırıklığına uğradık. Yapılan açıklamada 24 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşen depremden sonraki süreçle ilgili yapılan değerlendirmelerde detay olarak hiçbir konu yok. Bu şehir artık geçici sadece gittik, ziyaret ettik, paylaştık fikir alışverişinde bulunduk şeklindeki açıklamalara karnı doydu. Bu şehirde artık kimse bu tip açıklamalara itibar göstermiyor. Gerekçe istiyor, detay istiyor, içeril istiyor. Biz yapılan konutları inkar etmiyoruz. Yapılan iş büyük iş fakat devamındaki aksaklıklar veya eksiklikler ile ilgili hiçbir değerlendirme yapılmadığı gibi bunların düzeltilmesi hakkında hiçbir açıklama yapılmamıştır. AK parti il başkanın yaptığı açıklamada şu kelimeyi kullanıyor; “Biz şehrin sorunlarını biliyoruz.” Peki biliyorsanız neden şimdiye kadar buna dönük açıklamada bulunmadınız. En azından hangi sorunları bildiğinizi, ne yapacağınızı vatandaşlarımız ve hemşehirlerimiz ile paylaşmadınız. Bu şehrin artık kimsenin siyasi şovuna ihtiyacı yok. kimse siyasi şov yapmamalı. Vatandaş ile artık her şeyin detayı ile paylaşmalı” dedi.

Başkan Duran ziyaretle ilgili paylaşılan fotoğraf karesini de değerlendirdi.

DURAN: BU İŞİN ARTIK RAYINDAN ÇIKTI

Başkan Duran, “Sayın valimiz şehrin valisidir. Sayın milletvekilleri şehrin milletvekilleridir. Sayın belediye başkanı şehrin belediye başkanıdır. Biz valiye sayın valim, AK Parti milletvekillerine sayın vekilim, belediye başkanına sayın belediye başkanım şeklinde hitap ediyoruz. Bunlar şehrin tamamını kapsayan, herkesin ulaşabileceği ve herkesten sorumlu olan kişilerdir. Ama bir AK Parti il başkanı bu şekilde değildir. Onun sorumluluğu sadece genel başkanına ve yerel dinamikleredir. Ancak yapılan açıklamanın AK Parti il başkanı tarafından yapılması, valinin, milletvekillerinin, belediye başkanının olduğu yerde bir il başkanı tarafından yapılması bu işin artık rayından çıktığı, parti devletine doğru gidilen bir hamle olduğu açıkça gözükmektedir. Biz bu durumu kabul etmiyoruz” dedi.