Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

ERDEM: MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Basının son derece önemli ve hassas bir görevi olduğunu aktaran Erdem “Sansürün konuşulmadığı günlerimiz olsun” diyerek mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Birleşmiş Milletler, 1993 yılında özgür ve bağımsız bir basın için 3 Mayıs’ı Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kabul etmiştir. Ancak 3 Mayıs 2019’a Türkiye olarak karanlık bir tablo ile girmek bir utanç olarak karşımıza çıkmaktadır. Her yıl Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) tarafından yapılan ‘Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ sıralamasında ülkemizin 180 ülke içerisinde 154. sırada yer alması, basın özgürlüğünde istenilen düzeyde olmadığımızın göstergesidir. Öte yandan basın sektöründe on binlerce gazeteci işsiz ve mesleğini yapamamanın üzüntüsünü yaşamaktadır. Günümüzün en etkili sektörlerinden olan basın;  toplumu doğru, tarafsız bilgilendirmek gibi çok önemli bir kamu görevi üstlenmektedir. Bu görevi zor şartlarda ifa ederken basının özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması ve görevini icra eden meslektaşlarımıza yapılan kötü muamelelere son verilmesi yönünde mücadelemize devam edeceğiz. Gazeteciler olarak layığı ile kamuoyunu doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz. Her türlü baskı ve sansürden uzak, özgür ve bağımsız bir basın temennisi ile 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutluyor, sansürün konuşulmadığı nice 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günleri diliyorum.